background img
banner
banner

Ο «Αντίνοος» πλημμύρισε δρόμους, αγωνία για τη σταφίδα…

ΚΑΜΙΑ ΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Χωρίς ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις (τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ) πέρασε από την Αιγιάλεια ο «Αντίνοος» το καιρικό φαινόμενο με τις έντονες βροχοπτώσεις. Κι ενώ δεν προκλήθηκαν σοβαρές πλημμύρες σε σπίτια και ιδιοκτησίες, το μυαλό όλων ήταν στραμμένο στους αγρότες και κυρίως στους παραγωγούς σταφίδας λίγο πριν να ξεκινήσει ο τρύγος…

Μέχρι τις 9.00 χθες το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου δεν είχε δεχθεί κλήση για πλημμυρικά φαινόμενα και η κατάσταση έμοιαζε ελεγχόμενη. Ωστόσο, η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη σε κάποια σημεία, δεδομένου ότι τα κλειστά – λόγω απορριμμάτων – φρεάτια δεν άφηναν δίοδο στα νερά της βροχής που λίμνιασαν στους δρόμους με αποτέλεσμα ορισμένοι να γίνουν απροσπέλαστοι για τους πεζούς. Οι σακούλες με τα σκουπίδια παρασύρθηκαν και η κατάσταση ήταν απελπιστική με τα υγρά τους να διαχέονται παντού…

Επί ποδός 38 υπάλληλοι από Τεχνική Υπηρεσία, Καθαριότητα και Πράσινο

Την συγκρότηση ομάδων επιφυλακής 38 υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που αναμένονταν να προκύψουν από πλημμυρικά φαινόμενα από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου, σε περιοχές του δήμου, επιστράτευσε χθες ο δήμαρχος, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων είναι σε αρωγή του έργου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας, Πολιτική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία) και εντάσσεται στις δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων με τους αντικαταστάτες τους, ανά δημοτική ενότητα για την περίοδο 16-07-2019 έως 17-07-2019, έχουν τους εξής συντονιστές:
Γενικοί Συντονιστές: 1. Παναγόπουλος Αθανάσιος – Δήμαρχος, 2. Δημήτριος Φιλιππάτος – Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών, 3. Τρίψας Χρήστος – α/α Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.

Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού: Κυριακόπουλος Μιχάλης – Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Συμπολιτείας, Δ.Ε. Ερινεού.
Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας – Αιγείρας: Γιοβάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Αιγείρας, Δ.Ε. Ακράτας.
Συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού: Φιλιππάτος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Διακοπτού.
Οι υπάλληλοι, εφόσον ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας, Πολιτική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία), σε συνεννόηση με τους υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού έχουν τη δυνατότητα:
n Να μετακινούν οχήματα και μηχανήματα έργου χωρίς να χρειάζονται διαταγή πορείας από το γραφείο κίνησης, κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού.

n Να έχουν ανοικτό το κινητό τους τηλέφωνο εφόσον διαθέτουν ή να βρίσκονται κοντά σε σταθερό τηλέφωνο με αριθμούς που έχουν εκ των προτέρων δηλώσει στις υπηρεσίες τους.
n Να έχουν κλειδιά οχημάτων κλπ, να γνωρίζουν που βρίσκονται τα οχήματα ή τα μηχανήματα, την κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας αυτών για τα οποία έχουν ορισθεί ως οδηγοί ή χειριστές.

Υποχώρηση του φαινομένου από σήμερα το μεσημέρι

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δημοσιοποιήθηκε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων με Γενικές Οδηγίες προστασίας για όσους επρόκειτο να μετακινηθούν. Σύμφωνα με αυτό, με βάση με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 14/2019 που εκδόθηκε την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τροποποιείται ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν σήμερα Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr