background img
banner
banner

Στο «σπορ» της κοπής δένδρων έχει επιδοθεί η Δημοτική Αρχή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤO “PROTIONLINE.GR”

Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιδοθεί στο «σπορ» της κοπής δένδρων σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου με πρόσχημα ότι τα δένδρα είναι ασθενικά και γερασμένα και δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Επιγραμματικά αναφέρω την κοπή δένδρου στην πλατεία Αγίας Λαύρας, την κοπή πλατάνου στο γήπεδο Νικολάου Πλαστήρα καθώς και την κοπή μουριών στην πλατεία Δεξαμενής, ενδεχομένως δε να υπάρχουν και άλλα που έχουν κοπεί και δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας το μπαράζ της κοπής δέντρων προσφάτως έλαβε απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την κοπή των έξι (6) πεύκων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως παρά την αρνητική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είμαι μέλος.

Η πρόταση του Δ.Σ. την οποία υπερψήφισα ήταν τα δένδρα σε πρώτη φάση να κλαδευτούν και αφού φυτευτούν νέα και αναπτυχθούν τότε να κοπούν τα παλαιά έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο κατολίσθησης, κάτι βέβαια που δεν εισακούστηκε και λήφθηκε η απόφαση για την κοπή τους.

Πέραν της τύχης της απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας την ίδια τύχη είχαν και οι παλιότερες καταγγελίες των κατοίκων των Γαλαξιδιώτικων που βρίσκονται ακριβώς από πάνω σύμφωνα με τις οποίες η αυθαίρετη κοπή δένδρων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι οι αιτίες για τις κατολισθήσεις που παρατηρούνται κάθε φορά που βρέχει.
Έκπληξη μου προκαλεί καθότι από ότι μαθαίνω στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί και ο πλάτανος που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Ερμού ο οποίος μάλλον «κάποιους» ενοχλεί και με το πρόσχημα ότι έχει γείρει γίνονται προσπάθειες να κοπεί και αυτός.

Θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσει το συντομότερο αυτό το «σπορ» στο οποίο έχει επιδοθεί η Δημοτική Αρχή.

Είναι επείγον να προστατευθεί το πράσινο που έχει μείνει στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, τους οποίους ομορφαίνουν ¨σπάζοντας¨ την εικόνα των απέραντων όγκων τσιμέντου.
Οι προσπάθειες καταστροφής του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος εν γένει- με οποιαδήποτε μορφή αυτές παίρνουν- πρέπει να μας βρίσκουν όλους αντιμέτωπους και να εμποδίζονται με κάθε τρόπο.

ΚΟΥΡΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr