background img
banner
banner

Επιστροφή στο… κάμπινγκ! | ΦΩΤΟ

ΟΙ «ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ» ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εναλλακτικές, οικονομικές διακοπές μέσα στη φύση προσφέρει το κάμπινγκ που αποτελεί για πολλούς τον ιδανικό τρόπο και τόπο για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να συλλέξουν όμορφες καλοκαιρινές εμπειρίες.

Η Αιγιάλεια παραδοσιακά διέθετε επιλογές ως προς αυτόν τον τρόπο διακοπών, σε διάφορα σημεία της πλάι στο κύμα. Κάπως έτσι και σήμερα οι… επίγειοι παράδεισοι περιμένουν τους επισκέπτες είτε με τροχόσπιτα είτε στις δικές τους υποδομές, να γνωρίσουν την περιοχή…

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι κατά μήκος της τεράστιας ακτογραμμής του δήμου Αιγαλείας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κι άλλες εγκαταστάσεις για κάμπινγκ, σε σημεία μάλιστα που παραμένουν αναξιοποίητα. Κι αν παλιότερα ο αριθμός των κάμπινγκ ήταν μεγαλύτερος, σήμερα ο τουρισμός κάνει μία επιστροφή σε αυτό τον τρόπο διακοπών. Άλλωστε οι επιλογές των οργανωμένων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην Αιγιάλεια είναι περιορισμένες…

Στο καταπράσινο Λαμπίρι

Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 το κάμπινγκ έδινε ζωή στο Λαμπίρι, την Άκολη και σε άλλες περιοχές. Σήμερα, το καταπράσινο Λαμπίρι έχει στις τάξεις του μόνο το το “Κάμπινγκ ΤΣΩΛΗΣ” βρίσκεται ανάμεσα στο κατάφυτο βουνό της Ζήριας και στο θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Δίπλα στη θάλασσα, μέσα στη σκιά των πεύκων, υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις για τροχόσπιτα και σκηνές. Οι θέσεις είναι όλες σκιασμένες και υπάρχει παροχή ζεστού νερού και ρεύματος παντού και όλο το χρόνο. Ενοικιαζόμενα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με air-condition και ψυγείο, καλαμωτές καλύβες και παραδοσιακός ανεμόμυλος, με τη θέα του βουνού και της θάλασσας. Στο εστιατόριο γεύεται κανείς μεγάλη ποικιλία από γεύσεις σπιτικής ελληνικής κουζίνας. Οργανωμένη ρεσεψιόν, εστιατόριο – ταβέρνα, Beach bar, κοινόχρηστες κουζίνες, πλυντήριο κοινού με κερματοδέκτη, mini market, internet corner και το φιλικό προσωπικό είναι στη διάθεση όλων για μια άνετη και αξέχαστη διαμονή.

Στην όμορφη Ακράτα

Στην… άλλη πλευρά της Αιγιάλειας και συγκεκριμένα στην Ακράτα, υπάρχει το AKRATA BEACH CAMPING, ιδανικό για να περάσει κανείς άνετα και ξεκούραστα της διακοπές του, ξεφεύγοντας από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής, με καθαρή θάλασσα και γραφική παραλία, πλούσιο φυσικό περιβάλλον και άνετες θέσεις, καθαρούς χώρους υγιεινής και πολλές παροχές με φιλική ατμόσφαιρα. Προσφέρει παραθαλάσσια διαμονή, ζεστό νερό στα ντους, πυρασφάλεια, κρύο νερό σε διάφορα μέρη του κάμπινγκ, σκίαση, μη αμμώδη παραλία (βότσαλο), ρεσεψιόν, παροχή τουριστικών βοηθειών, χρηματοκιβώτιο, στάση λεωφορείου (300μ) κ.ά.

Στήριξη του τουρισμού της Αιγιάλειας από το Παραθεριστικό Κέντρο ΟΤΕ Τέμενης

Άλλος ένας χώρος που κατακλύζεται με κόσμο κάθε καλοκαίρι είναι το Παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη που συμβάλει στην προβολή της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε παραθεριστική περίοδο, φιλοξενεί περί τα 6.000 άτομα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλη τη χώρα να επιλέξουν την περιοχή για τις διακοπές τους!

Οι πληρέστατες εγκαταστάσεις με τις σύγχρονες υποδομές μέσα στο όμορφο και ιδιαίτερα προσεγμένο φυσικό περιβάλλον, πλάι στη φιλόξενη παραλία της Τέμενης, προσφέρουν πολύ φθηνές διακοπές σε χιλιάδες εργαζόμενους του Οργανισμού. Πρόκειται για έκταση 60 στρεμμάτων, στην οποία έχουν κατασκευαστεί οικίσκοι και τροχόσπιτα με επιπλέον χώρους για ιδιωτικά τροχόσπιτα και σκηνές. Πέρα από το κτίριο της γραμματείας/ υποδοχής, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου βρίσκεται παιδικός σταθμός στους χώρους του οποίου υπάρχει και η δανειστική βιβλιοθήκη, εστιατόριο/καφέ, αναψυκτήριο στο χώρο της παραλίας, 2 γήπεδα μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκαν και σύγχρονα όργανα γυμναστικής. Επίσης, υπάρχει υπαίθριο θέατρο, κτίριο ΕΗΖ για αυτονομία ηλεκτρικού ρεύματος, χώροι στάθμευσης, γεωτρήσεις, αποθήκες κ.λπ. Τέλος, σημείο αναφοράς αποτελεί το παραδοσιακό κτίσμα «Βίλα Παπαληγούρα» και η εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.

Το Κέντρο διαθέτει 108 κατοικίες, 13 τροχόσπιτα (ΟΠΑΚΕ), 25 θέσεις για ιδιωτικά τροχόσπιτα, 66 θέσεις για ιδιωτικές σκηνές και τα ποσά που καταβάλουν για τη διαμονή τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, είναι συμβολικά. Εξυπηρετεί δε, 6.000 άτομα δηλαδή 2.500 οικογένειες!

Αναζωπύρωση ενδιαφέροντος για το «Club Méditerranée»!

Σοβαρές προσπάθειες ώστε να… ξαναζωντανέψει ο «παράδεισος» του «Club Méditerranée», στο Λαμπίρι καταβάλλει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου, ξεπερνώντας σταδιακά όλα τα «εμπόδια» που μπλόκαραν την αξιοποίηση του χώρου, παρά το δεδηλωμένο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες.

Ήδη βρίσκεται ολοκληρώθηκε ο χαρακτηρισμός του παραλιακού μετώπου μπροστά από τις εγκαταστάσεις με βάση τα όσα προβλέπονται για τον αιγιαλό, η οριοθέτηση σε σχέση και με το Δασαρχείο και πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα για την εκμίσθωση του χώρου.

Ως γνωστόν, το «Club Méditerranée», που είχε δημιουργήσει μία παράδοση για την Αιγιάλεια και τον τουρισμό της, τα τελευταία χρόνια παραμένει αναξιοποίητο.
Έχοντας περάσει από… χίλια κύματα και μετά από τέσσερις άκαρπους διαγωνισμούς, το ακίνητο… «στολίδι» των 70 στρεμμάτων, με τις τεράστιες εγκαταστάσεις και το απείρου φυσικού κάλλους τοπίο, αναμένεται να γίνει και πάλι… μήλον της Έριδος. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος που το διαχειρίζεται βρίσκεται πάλι σε φάση να βγάλει στον αέρα προκήρυξη για την εκμίσθωσή του, κάτι που θα γίνει ή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ως γνωστόν, ο κατάφυτος, πανέμορφος χώρος, βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου και αποτελεί κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παναγιωτοπούλου.

Σαν οικισμός, το Λαμπίρι, είχε την τύχη στη δεκαετία του ’50 να επιλεγεί από τους Γάλλους για την εγκατάσταση του τουριστικού θέρετρου «Club Mediterranee».
Η άνθηση ενός τέτοιου συγκροτήματος ευρωπαϊκού βεληνεκούς έκανε το Λαμπίρι γνωστό σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα υπήρχε η δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων!

Το 1993 το Club Med σταμάτησε να λειτουργεί και για κάποια χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτο ενώ υπήρξε προσπάθεια επαναλειτουργίας από επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια, με κυριότερη τη λειτουργία του την περίοδο 2000-2008 με την ονομασία «Achaia Med» από τον επιχειρηματία κ. Καρποντίνη σε συνεργασία με Γάλλους επιχειρηματίες.
Να σημειωθεί ότι αυτή την οκταετία, είχε αξιοποιηθεί μέρος των εγκαταστάσεων του club, δεδομένου ότι κάποια έκταση είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την καταστροφική φωτιά του 1997 και η δυναμική του, τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του, ήταν για φιλοξενία περίπου 600 ατόμων.

Το πιο θετικό όλων είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις επιχειρηματίες για την μίσθωση του χώρου και όπως φαίνεται, από τη στιγμή που έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, αυτή τη φορά θα υπάρξει μισθωτής που θα αναλάβει να αναμορφώσει το χώρο!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr