background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. εγγυητής του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η παραλαβή σταφίδας από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, με την προσέλευση να αυξάνεται την προηγούμενη εβδομάδα λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς η αναμενόμενη επιδείνωση ανάγκασε πολλούς παραγωγούς να σπεύσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα, στις αποθήκες της Π.Ε.Σ. έχουν συγκεντρωθεί περί τους 5.000 τόνους προϊόντος, ενώ οι ρυθμοί αναμένονται έντονοι και αυτή την εβδομάδα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος, ως σταφιδοπαραγωγός ο ίδιος πρώτα, μέσω του protionline.gr καλεί τους συναδέλφους του να μην επηρεάζονται από κάθε είδους συμφέροντα, που –όπως αναφέρει – σκοπό έχουν αυτή την εποχή να δημιουργήσουν ένα αίσθημα απογοήτευσης, που τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί πολύ έντονα, ξεκινώντας από κάποιους που διαδίδουν φήμες προσπαθώντας να κατεβάσουν τις τιμές, προκειμένου να πάρουν το προϊόν σε πολύ χαμηλή τιμή. ΄΄Αυτές οι φήμες σκοπό έχουν να επιβάλλουν την απογοήτευση. Η Π.Ε.Σ., με την ισχυρή εμπορική της δύναμη και με την εμπορική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει σε όλον τον κόσμο, παραμένει ο εγγυητής του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και γι’ αυτό καλεί τους παραγωγούς να προσκομίζουν το προϊόν τους στην Ένωση και όχι μόνο ως τοπική παρότρυνση για το εισόδημα που πρέπει να μένει στην τοπική κοινωνία, αλλά επιπρόσθετα, όπως έχει παρατηρηθεί και από άλλες προσπάθειες της Π.Ε.Σ., είναι η επιχείρηση που νοιάζεται για το μέλλον του προϊόντος και των σταφιδοπαραγωγών΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας:

΄΄Και αυτό, και πάλι, θα προσπαθήσει να το καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο καθώς και φέτος η Ένωση θα πετύχει την καλύτερη τιμή και θα αυξήσει το εισόδημα των παραγωγών, δίνοντας την δυνατότητα στο ίδιο το προϊόν να μην χάνει και την ταυτότητά του. Το πλεονέκτημά μας ως Παναιγιάλεια Ένωση ήταν και είναι το όνομα «Βοστίτσα», ενώ ξέρουμε πολύ καλά πως όταν το προϊόν φεύγει και συσκευάζεται εκτός Αιγιάλειας, χάνεται η εντοπιότητα. Και όχι μόνον χάνεται, αλλά χρησιμοποιείται και από τους ανταγωνιστές μας, καταδεικνύοντας πως δεν υπάρχει καμία ποιοτική διαφορά, γεγονός μη αληθές και φυσικά δεν πρέπει να τους δοθεί αυτή η δυνατότητα, να καταργήσουν αυτό που επί γενεές διατηρήσαμε ως κόρη οφθαλμού, δηλαδή το όνομα «Βοστίτσα» στη διεθνή αγορά΄΄.

Τέλος, ο πρόεδρος υπενθυμίζει: ΄΄Όσον αφορά στους συνεταιρισμένους σταφιδοπαραγωγούς, τους υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να παραδώσουν το προϊόν τους στην Ένωση για να μην χαθεί το δικαίωμα συμμετοχής τους ως μέλη στην ομάδα παραγωγών, αλλά και για να τυγχάνουν των φορολογικών ελαφρύνσεων΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Τα συμφέροντα των συνεταιρισμένων παραγωγών εκφράζονται μόνο μέσα από την Π.Ε.Σ., την μεγάλη συνεταιριστική μας οργάνωση.

Την οργάνωση που εμπιστεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων σταφιδοπαραγωγών σε όλη την Πελοπόννησο. Η αξιοπιστία της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της χώρας μας στη σταφίδα, αποτελεί διαχρονικά εγγύηση για το εισόδημα και το μέλλον των συναδέλφων σταφιδοπαραγωγών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr