background img
banner
banner

Αστική αναζωογόνηση στις πλατείες Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου!

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Δύο σημαντικά έργα που αναμένεται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου», κατόπιν προτάσεων που είχε καταθέσει το 2018 η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Αιγιαλείας υπό την Βάσω Ψυχράμη. Πρόκειται για έργα που αφορούν στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στις πλατείες Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου στο Αίγιο και έχουν προϋπολογισμό 348.860 €.

Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου» που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά μετά την διοικητική του ανασυγκρότηση στις 30 Οκτωβρίου και μία από τις πρώτες αποφάσεις του αφορούσε τον δήμο Αιγιαλείας. Συνολικά, το «Πράσινο Ταμείο» προχώρησε σε εντάξεις, εγκρίσεις, δεσμεύσεις ή πληρωμές έργων συνολικού ύψους 16,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Τα έργα αυτά αφορούν σε 8 Περιφέρειες ή Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και 57 Δήμους της χώρας και κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν σε 9 ειδικούς άξονες των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Καινοτόμων Δράσεων, Γαλάζιου Ταμείου και Δασών.

Ανάμεσα στις εγκρίσεις του «Πράσινου Ταμείου» για έργα αστικών αναπλάσεων και αναζωογόνησης, 10 δήμοι που εξασφαλίζουν χρηματοδότηση ύψους 3,42 εκ. ευρώ περίπου για την εκτέλεση των σχετικών έργων. Μεταξύ αυτών και ο δήμος Αιγιάλειας (ανάπλαση Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου). Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου θα υπάρξουν έκτακτες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με επιτάχυνση των ρυθμών για νέες εντάξεις έργων, δεσμεύσεις και πληρωμές, ενώ σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για το 2020, προκειμένου να παρουσιαστούν έγκαιρα στους δικαιούχους, το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Ψυχράμη: Στόχος η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ψυχράμη. Όπως είπε, ΄΄με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνω ότι το Πράσινο Ταμείο ενέταξε στη χρηματοδότησή του τα δύο έργα που είχαμε ζητήσει κατόπιν μελέτης. Με μεθοδική δουλειά, επιμονή και υπομονή προχωρούμε στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας με βασικό μας κριτήριο το σεβασμό στο περιβάλλον΄΄.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου παρεμβάσεων κοινοχρήστων χώρων σημαντικού μεγέθους με αυξημένη σημασία για το σύνολο του οικιστικού συνόλου/οικιστικής περιοχής αυξάνοντας την ελκυστικότητα, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα των χώρων των πλατειών Αγίου Αθανασίου και Μεσσηνέζη. Στα ολοκληρωμένα σχέδια αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου εντάσσονται και επιμέρους δράσεις βελτίωσης αστικού εξοπλισμού, δημιουργία παιδοτόπων που αποτελούν οργανικό μέρος ευρύτερων έργων αστικής ανάπλασης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr