background img
banner
banner

Ο Κανονισμός Πρασίνου προβλέπει πρόστιμο σε όποιον προβεί σε κοπή δέντρου

350 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΟΠΗ…

Να… γνωστοποιήσει την ύπαρξη του κανονισμού πρασίνου του δήμου ζητούν από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαρία Γιδά, με αφορμή το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας που αφορούσε την τροποποίηση της απόφασης της Ποιότητας Ζωής να μην επιβάλει τελικά πρόστιμο αλλά να υποχρεώσει τον επιχειρηματία που έκοψε δέντρο στην παραλία Αλυκής, στο φύτεμα άλλων δύο.

Μάλιστα, αναφέρουν πως ο τίτλος που έφερε το δημοσίευμα «Δεν πληρώνετε, φυτέψτε δέντρα» είναι παραπλανητικός και πως δεν κινείται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών. Βεβαίως, διευκρινίζεται ότι ο εν λόγω τίτλος αφορούσε την συγκεκριμένη περίπτωση που δεν επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά υποχρέωση φύτευσης δέντρων και ουδεμία άλλη!

Στην απάντησή τους, οι εκπρόσωποι του δήμου Αιγιαλείας, επισημαίνουν: ΄΄Παρακαλούμε πολύ, όπως γνωστοποιήσετε την ύπαρξη του κανονισμού πρασίνου του Δήμου μας, σύμφωνα με τον οποίο οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά φύτευση, κλάδεμα ή κοπή δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο γίνεται μετά από ενημέρωση-γνωστοποίηση στην μόδια υπηρεσία του Δήμου μας και την χορήγηση σχετικής άδειας-έγκρισης. Ο Κανονισμός πρασίνου του Δήμου Αιγιαλείας εγκρίθηκε με την υπ’ αρίθ. 234/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την αυθαίρετη κλάδευση δένδρου ή θάμνου ή φθορά αυτού ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών, το πρόστιμο ανέρχεται σε 350 ευρώ, ενώ για την ολική κοπή είναι 700 ευρώ.
Όπως προκύπτει από το αρχείο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας και από αυτοψίες που είχαν διενεργηθεί διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: ο επιχειρηματίας της Αλυκής την Δευτέρα 03/06/2019 είχε προβεί σε αυθαίρετη κλάδευση ενός δέντρου (αλμυρίκι) έμπροσθεν του καταστήματος. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 27-6-2019 διαπιστώθηκε ότι το δέντρο είχε κοπεί και στη θέση του είχαν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα (επισυναπτόμενες φωτογραφίες). Στις δύο πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνεται το «κλάδεμα αισθητικής» και στις επόμενες δύο φωτογραφίες αποτυπώνεται η κοπή του δέντρου και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Για την συγκεκριμένη ενέργεια ουδέποτε ερωτήθηκε η Υπηρεσία Πρασίνου, ούτε κατατέθηκε κάποια αίτηση προκειμένου να ελεγχθεί εάν το εν λόγω δέντρο έφερε προσβολές από εχθρούς και ασθένειες και δεν συνέτρεχαν λόγοι κοπής΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr