background img
banner
banner

Ρας Τσαγρής: Ο Αιγιώτης Νίντζα με τις σπουδαίες διακρίσεις | ΦΩΤΟ

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2018 ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ NINJUTSU

Οι Νίντζα ήταν οι θρυλικοί πολεμιστές της Ιαπωνίας με τις υπερφυσικές δυνάμεις και οι περισσότεροι τους γνωρίσαμε μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες. Πριν τριακόσια τόσα χρόνια ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκαν σε κάτι πολύ σημαντικό, αφού κατά τη διάρκεια του δέκατου έβδομου αιώνα στην Ιαπωνία έγιναν μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο η πολεμική τους τέχνη διδάσκεται μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες. Ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους Νίντζα βρίσκεται και ένας Αιγιώτης με μεγάλες διακρίσεις στις πολεμικές τέχνες γενικότερα, που μάλιστα για το 2018 βραβεύτηκε ως ο πρωτοπόρος Έλληνας στο Ninjutsu (η πολεμική τέχνη των Νίντζα).

Ο Τριαντάφυλλος (Ρας) Τσαγρής γεννήθηκε το 1976 στο Σάσκατουν, Σασκάτσιουαν του Καναδά από Έλληνες γονείς. Όταν ήταν 2 χρονών η οικογένεια του γύρισε στην Ελλάδα όπου εγκαταστάθηκε, και μεγάλωσε στο Αίγιο. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στα 15 του χρόνια ξεκινώντας με ταε κβο ντο και πυγμαχία και δασκάλους τον Κωνσταντίνο Ζαχόπουλο και τον Θεόδωρο Καραλή. Συμμετείχε σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες στην πυγμαχία όπου πήρε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 91 κ. Στα 16 του ξεκίνησε bodybuilding στο “fitness gym” του Παναγιώτη Βεργολιά και του Κωνσταντίνου Καπετσώνη, που ήταν το πρώτο γυμναστήριο τότε στο Αίγιο. Έκανε επίσης Tae kwon do και έλαβε μέρος σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες.
Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις των καταδρομών την εποχή των Ιμίων στην Κύπρο και εκεί γνώρισε από κοντά το Ninjutsu από τον εκπαιδευτή Γεώργιο Σέγκα.

Εκεί είχες και την πρώτη σου επαφή με το Ninjutsu;

Εντάχθηκα στην ομάδα αυτοάμυνας της μονάδας και εκεί γνώρισα την πολεμική τέχνη των ninja, το ninjutsu, με εκπαιδευτή τον Γεώργιο Σέγκα. Το ninjutsu έγινε το πάθος μου και εκπαιδεύτηκα και σε άλλες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Έχω πάει πολλές φορές στην Ιαπωνία για να διδαχθώ την τέχνη και φέρω το βαθμό του 7ου dan στο ninjutsu. Ασχολήθηκα και με άλλα στυλ και είμαι κάτοχος 2ο dan στο κικ μποξ, 1 dan στο jiu jitsu, προπονητής Γ΄ κατηγορίας στις μικτές πολεμικές τέχνες ΜΜΑ και και αναγνωρισμένος προπονητής στο Παγκράτιο άθλημα από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Αργότερα, παρακολούθησα, μαθήματα σε διάφορες σχολές από δασκάλους του Ninjutsu. Παρακολούθησα από κοντά τον δάσκαλο Massaki Hatsumi στην Ιαπωνία, όπου έχω λάβει από τον ίδιο, τον βαθμό του 7ου Dan. Είμαι αναγνωρισμένος προπονητής από αντίστοιχες Ελληνικές Ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επιπλέον, έχεις παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και έχεις κάνει ειδικές σπουδές.

Σπούδασα Στρατηγική Διεύθυνση Έργων Ιδιωτικής Ασφάλειας, καθώς και Εναλλακτικές Επιστήμες στις ειδικότητες: Κινέζικη Ιατρική, Ρεφλεξολογία, Βελονισμό, Χειροπρακτική και Μάλαξη. Έχω επίσης παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν την ασφάλεια προσώπων υψηλού κινδύνου και ευπαθών στόχων, την ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων και τη μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων, τη ναυαγοσωστική και τις καταδύσεις. Κατά την ενεργητική μου δράση έχω φυλάξει επιχειρηματίες, πολιτικούς, διεθνείς αθλητικές ομάδες και προσωπικότητες. Έχω συνδράμει σε ασφάλεια κτιρίων, αεροδρομίων, σε ασφάλεια διαφόρων εταιρειών, κέντρων διασκεδάσεων καθώς και σε ασφάλεια πλοίων στο ινδικό ωκεανό. Είμαι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από κρατικούς φορείς σε θέματα πολεμικών τεχνών, σε θέματα ασφαλείας και πρώτων βοηθειών και έχω διενεργήσει δεκάδες σεμινάρια γύρω από τις ανωτέρω θεματικές ενότητες.

Ρας, τι είναι ακριβώς το Ninjutsu και το Dragon Ryu;

Το Ninjutsu είναι η πολεμική τέχνη των νίντζα, γεννήθηκε πριν από 1000 περίπου χρόνια και προκάτοχος του είναι το Kung Fu (με 2000 χρόνια περίπου ζωής ίσως και λιγότερα) και όταν δημιουργήθηκε άρχισαν να γεννιούνται πολλές σχολές που η μια είχε δεξιοτεχνία το σπαθί, άλλη το κοντάρι, άλλη τα σούρικεν τα λεγόμενα αστεράκια και ούτω καθεξής. Η τέχνη του Δράκου το Dragon Ryu είναι ένα δικό μου προσωπικό στυλ που ιδρύθηκε την χρονιά της τίγρης 2010 από εμένα και τους μαθητές μου, που θέλαμε να κάνουμε την διαφορά και την υπέρβαση ενάντια στο συνηθισμένο τρόπο εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες. Η βάση της ακαδημίας στηρίζεται στο Ninpo-Ninjutsu και σε θέματα ασφαλείας και σωματοφυλακής. Η ύλη προέρχεται από προσωπικές εκπαιδεύσεις και εμπειρίες μου. Το 2009 δημιούργησα στην Αθήνα το δικό μου dojo (χώρος εκπαίδευσης κατά την ιαπωνική ωρολογία) όπου και το διατηρώ μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα στοιχεία και τα εφόδια που μπορεί να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος;

Ο πρωταρχικός ρόλος της ακαδημίας επικεντρώνεται στον ψυχικό κόσμο του εκπαιδευόμενου και δίνει εφόδια (γνώση) στους νέους με χαμηλή αυτοπεποίθηση και να αποκτήσουν το αίσθημα της επιβίωσης, της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και να γίνουν πιο δυνατοί, ώστε να ξεπερνούν την κάθε τους δυσκολία. Γίνεται σωστός σωματοφύλακας των αγαπημένων του προσώπων και ικανός πολεμιστής μιας νέας εποχής, μαθαίνει να είναι έμπιστος, εργατικός, υπομονετικός, μεθοδικός, δραστήριος, ευφυής αλλά και να αποκτάει σωστή κρίση σε δύσκολα ζητήματα της ζωής του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και τους συνανθρώπους του, δίνει γνώση σε όλους τους τομείς και ξεπερνάει τους φόβους του και τις αδυναμίες, σκέπτεται απλά, ελέγχει και παρατηρεί τα πάντα γύρω του γίνεται μεθοδικός, και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Πες μας κάποιες από τις κυριότερες διακρίσεις σου.

Έχω κατακτήσει 1η θέση και χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ένοπλης μάχης προχωρημένων αθλητών, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο παγκράτιο στην κατηγορία των παλεσμάτων και 1η θέση χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Πολυδάμα, πάλι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας United World Wrestling, που είναι μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Το 2018 βραβεύτηκα ως ο πρωτοπόρος Έλληνας στο Ninjutsu. Έχω κατακτήσει επίσης χάλκινο μετάλλιο στην πυγμαχία στα 91κ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε ότι ο Ρας Τσαγρής είναι και συγγραφέας βιβλίων πολεμικών τεχνών και θεμάτων ασφαλείας. Έχει γράψει δύο βιβλία και άλλα τρία ετοιμάζονται για το νέο έτος. Μάλιστα το δεύτερο βιβλίο του θα το παρουσιάσει στο Αίγιο. Επίσης, μαθητές του έχουν διεκδικήσει πάνω από 30 διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες ενώ έχει εκπαιδεύσει πάρα πολύ κόσμο σε θέματα ασφάλειας, πρώτων βοηθειών και πολεμικών τεχνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr