background img
banner
banner

Αναζητούν τρόπο μεταφοράς των αδέσποτων

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ

Σε αναζήτηση μεταφορικού μέσου ώστε να μπορεί να γίνεται η περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων στους γιατρούς για περίθαλψη ή σε σπίτια για φιλοξενία, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας.

Η πενταμελής επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει για δεύτερη φορά το επόμενο διάστημα ώστε να λάβει αποφάσεις για έναν τομέα η διαχείριση του οποίου είναι εξαιρετικά δύσκολη που αν δεν ήταν η αγάπη των μελών της για τα ζώα, θα έμοιαζε αγώνας άνισος…

Η επικοινωνία και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Φραγκονικολόπουλου με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας, είναι καθημερινή και διαρκής και, όπως ο ίδιος αναφέρει στo protionline.gr, τα περιστατικά βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα κυρίως για ζώα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Μάλιστα, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο χρήσης παλιού ασθενοφόρου που δεν χρησιμοποιείται.

Απανωτά τα περιστατικά  – Τεράστιες οι ανάγκες

΄΄Βρισκόμαστε σε αναζήτηση μεταφορικού μέσου ώστε να πηγαίνουν τα χτυπημένα αδέσποτα, τα άρρωστα ή αυτά που χρειάζονται στείρωση στους γιατρούς. Το αντικείμενο διαχείρισης των αδέσποτων είναι εξαιρετικά δύσκολο και κοστοβόρο για τον δήμο. Έχουμε να κάνουμε με ζωντανά πλάσματα, τα οποία όμως είναι πολλά και οι ανάγκες μεγάλες.
Δεν είναι όμως μόνο τα χρήματα, υπάρχει και η νομοθεσία που βάζει περιορισμούς΄΄, τονίζει, αναφερόμενος και στην συμβολή του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας. ΄΄Έχουν τη γνώση του αντικειμένου και προσπαθούν, είναι πολύτιμο το έργο τους΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν ευοδώθηκαν οι συζητήσεις για διαδημοτική συνεργασία για την διαχείριση των αδέσποτων ώστε να μεταφέρονται στην Πάτρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα αδέσποτα σκυλιά όλης της Αχαΐας, ο κ. Φραγκονικολόπουλος είπε πως το εγχείρημα φαίνεται δύσκολο στην παρούσα φάση καθώς ο αριθμός των αδέσποτων σε όλο το νομό είναι πολύ μεγάλος.

Προσπάθεια για άντληση χρηματοδότησης από το «ΦιλόΔημος ΙΙ»

Πάντως, από πλευράς δήμου Αιγιαλείας, όχι μόνο δεν εγκαταλείπεται το θέμα των αδέσποτων αλλά υπάρχει καθημερινή μέριμνα από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής στα περιστατικά που προκύπτουν, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό.

Σε ό,τι αφορά την λήψη αποφάσεων για την σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος που θα πληροί τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει και θα φιλοξενεί προσωρινά τα αδέσποτα για περίθαλψη μέχρι να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
΄΄Ελπίζουμε να προλάβουμε τα χρονικά περιθώρια να καταθέσουμε πρόταση για ένταξη στο «ΦιλόΔημος ΙΙ». Εξετάσαμε την περίπτωση να γίνει αυτό μαζί με άλλους δήμους, ωστόσο δεν υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα. Γενικότερα, αναζητούμε λύσεις γι’ αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα΄΄, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του δήμου Αιγιαλείας για τα αδέσποτα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr