background img
banner
banner

Επίσκεψη… κρυφή κι αστραπιαία στον Ελαιώνα

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ

Έγγραφα, τηλεφωνήματα, παραστάσεις στα υπουργεία και τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα μεγάλα οδικά έργα αποτελούν πλέον… καθημερινότητα για τον δήμο και η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων είναι το νούμερο ένα αίτημα των τελευταίων χρόνων. Οι πρώτες βροχές… υπενθύμισαν το πρόβλημα στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς και, απ’ ό,τι φαίνεται και στην διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, που αποδέχεται τώρα την ανάγκη εκτέλεσης συμπληρωματικών έργων, τουλάχιστον σε συγκεκριμένα σημεία…

Αυτοψία για… τεχνικά θέματα…

Κι ενώ όλοι, από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τους αντιδημάρχους, ως τον δήμαρχο ανέμεναν επίσημη επίσκεψη ώστε να υποδειχθούν τα «τρωτά» σημεία που προκαλούν ανησυχία, με μία ανακοίνωση και κατόπιν… εορτής, η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Χρόνη Ακριτίδη, επικεφαλής κλιμακίου της εταιρείας στον Ελαιώνα, πραγματοποιώντας τεχνική αυτοψία σε έργο στον Ελαιώνα. Όπως τονίζεται, ΄΄σκοπός της αυτοψίας ήταν, η επίλυση θεμάτων που αφορούν στην απορροή των όμβριων υδάτων της ευρύτερης περιοχής. Εξετάστηκαν κυρίως τα σημεία που έχουν επισημανθεί από την υπηρεσία και από τους κατοίκους της περιοχής΄΄.

Επισημαίνεται ακόμη πως ΄΄η ΕΡΓΟΣΕ θα κινηθεί άμεσα, για την αποκατάσταση των όποιων θεμάτων, με σκοπό την υλοποίηση της βέλτιστης τεχνικά λύσης με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος, των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών τους΄΄.

΄΄Δεν είχαμε ενημερωθεί για την επίσκεψη του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, μάθαμε γι’ αυτή μέσω του δελτίου Τύπου΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα σε θέματα της Δ.Ε. Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, τονίζοντας πως τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις εντός της Δημοτικής Ενότητας είναι πολλά και έχουν επισημανθεί επανειλημμένως από τον δήμο. ΄΄Ευελπιστούμε ο πρόεδρος κατά την επίσκεψή του να διαπίστωσε την ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών΄΄, πρόσθεσε.

Προφανώς, το σημείο που επισκέφθηκε το κλιμάκιο στον Ελαιώνα ήταν εκεί που συσσωρεύονται όμβρια ύδατα, παράλληλα με την παλιά γραμμή του ΟΣΕ στον Ελαιώνα, το οποίο έχει επισημανθεί πολλές φορές, με τους κατοίκους να ζητούν αγωγό μέσω του οποίου να καταλήγουν στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι την ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών είχε διαπιστώσει και η αντιδημάρχος Τεχνικών Έργων όταν είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στα επικίνδυνα σημεία, καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα προκληθεί σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

Πού χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει κάθε φορά που βρέχει στην περιοχή των Νικολεΐκων, επειδή τα όμβρια δεν οδηγούνται σε φυσικό αποδέκτη αλλά παροχετεύονται κατευθείαν στους δρόμους και στον οικισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμύρες.

Εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων παρατηρείται και στην Τ.Κ. Ριζομύλου λόγω του κατασκευασμένου τεχνικού οχετού στα πλαίσια κατασκευής της ΠΑΘΕ, στο ύψος της Παλαιάς Κερύνειας, το οποίο ομοίως δεν οδηγείται σε φυσικό αποδέκτη αλλά παροχετεύεται κατάντι ελεύθερα στα αγροτεμάχια της κοινότητας και στα σπίτια του οικισμού.

Παρατηρείται ακόμη διάβρωση των πρανών του Σελινούντα στο ύψος της Τέμενης μέχρι την έξοδο Βαλιμιτίκων, διάβρωση των θεμελίων της γέφυρας στο ίδιο σημείο λόγω εκτροπής των υδάτων εντός της κοίτης.Επίσης, η γέφυρα της Ν.Ε.Ο. στα Σελιανίτικα κάθε φορά που βρέχει γίνεται… θάλασσα. Επίσης, η γέφυρα στον ποταμό Κερυνίτη εξαφανίζεται λόγω πλημμυρών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr