background img
banner
banner

«Εφαρμογή της φιλοσοφίας του χριστιανισμού εκεί που πρέπει, χωρίς να ψάχνουμε φαντάσματα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Απάντηση στις αντιδράσεις πολιτών για τον στολισμό της πλατείας Αγ. Λαύρας δίνει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του, αναφέρεται στις μεμονωμένες αλλά ακραίες αντιδράσεις τονίζοντας πως οι χριστιανοί καλό είναι να εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία της χριστιανικής θρησκείας εκεί που πρέπει και να μην ψάχνουμε… φαντάσματα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: ΄΄Μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας για να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας και όχι τα φανταστικά. Η αγωνία ελαχίστων συμπολιτών μας να τεκμηριώσουν τους φανταστικούς λόγους της τοποθέτησης μιας κατασκευής, απόλυτα συνυφασμένης με τη λαϊκή παράδοση των εορταστικών ημερών που ακολουθούν, οδήγησε στην έκφραση ακραίων απόψεων και την σύνδεση της με τόσα άλλα παντελώς άσχετα. Η καλύτερηεξήγηση δόθηκε και από την κ. Τσουκαλά Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και από τον κ. Ηλιόπουλο, συγγραφέα του παραμυθιού για το οποίο έγινε η κατασκευή και τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο της πόλης πέρυσι. Τα υπόλοιπα ως αποκυήματα φαντασιών μόνο μπορεί να εκληφθούν΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Καλό είναι εμείς οι Χριστιανοί να εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία της Χριστιανικής Θρησκείας μας εκεί που πρέπει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και να μην ψάχνουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Σεβόμαστε και ευχαριστούμε την μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, που με πολιτισμένο Χριστιανικό και ήπιο τρόπο, χωρίς φανατισμούς εκδηλώνονται θετικά για την πρωτοβουλία αυτή, οι οποίοι δίνουν και σημασία σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα ζωής και δημοτικής πολιτικής. Δεν θα μας κατευθύνει η έτσι κι αλλιώς και από άλλους λόγους ορμώμενη αντίδραση σε όλα κάποιων πολύ λίγων πολιτών΄΄.

Μία εντυπωσιακή φάτνη  στην πλατεία!

Ίσως η πιο εντυπωσιακή φάτνη των τελευταίων χρόνων εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Η μπάλα με το δέντρο της γης και τα ξωτικά μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω για να πάρει τη θέση της στο πάνω μέρος της πλατείας η αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού, προς απάντηση στις αντιδράσεις που δημιούργησε μικρή μερίδα πολιτών οι οποίες καταδικάστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας για το τρόπο που αυτές έγιναν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr