background img
banner
banner

Καθορίστηκε το αγωνιστικό πλαίσιο των δημοτικών υπαλλήλων

ΣΤΟ 47ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ –ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το πλαίσιο αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμορφώθηκε κατά το 47ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Από τους 640 αντιπροσώπους πανελλαδικά, παρέστησαν 527, ενώ τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας εκπροσώπησαν οι αντιπρόσωποι Χρήστος Τρίψας και Άκης Μητρόπουλος.

΄΄Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι στην κατεύθυνση της συνέχισης του αγώνα για την αποκατάσταση όλων των ανατροπών που έγιναν στα εργασιακά, οικονομικά, θεσμικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας΄΄, σχολίασε στο protionline.gr ο κ. Τρίψας, τονίζοντας πως ΄΄από την στιγμή που ισχυρίζονται ότι τελείωσαν τα μνημόνια θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων, κατάργηση του «αναπτυξιακού νόμου» που προσβλέπει αποκλειστικά στην ανάπτυξη του ιδιωτικού κεφαλαίου, παραδίδοντας δημοτικές υπηρεσίες στα εργολαβικά – ιδιωτικά συμφέροντα και κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης΄΄.

Ζητούν επαναφορά των αποδοχών στην προ-μνημονίων περίοδο…

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. έκριναν πως πρέπει να υπάρξει άμεση έκδοση της προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», επαναφορά των αποδοχών στην προ-μνημονίων περίοδο με ανάλογη αύξηση του βασικού εισαγωγικού μισθού, μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-17, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών, απελευθέρωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πρώτη προτεραιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και στις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των συνεπειών της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Τέλος, επισήμαναν ότι η κινητικότητα και η αξιολόγηση πρέπει να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν τη συρρίκνωση – κατάργηση δομών – υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και τον έλεγχο της διοικητικής ιεραρχίας. Στην φωτο ο κ. Τρίψας με τον Πρόεδρο Τράκα Νικόλαο και το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής Ευθυμίου Χριστόδουλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr