background img
banner
banner

“Λουκέτο” μέχρι τις 30 Μαρτίου και επανεξέταση

ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑ-Η

Σε ένα θέμα του οποίου οι διαστάσεις τώρα αρχίζουν πια να γίνονται απόλυτα κατανοητές η αθλητική δραστηριότητα εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να συνεχίζεται. Ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό την παράταση της αναστολής του Πρωταθλήματος της Basket League ως τις 30 Μαρτίου ενώ βέβαια στην πορεία θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «To ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπ΄όψιν του τα μέτρα που ελήφθησαν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοιού COVID-19 (ο οποίος κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του, στα οποία περιλαμβάνεται και η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας δημόσιων, ιδιωτικών γυμναστηρίων αθλημάτων και αθλητικών εγκαταστάσεων στο σύνολο της Επικράτειας, καθώς και την απόφαση της FIBA για αναστολή των διοργανώσεών της, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή του Πρωταθλήματος της EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020 μέχρι και την 30 Mαρτίου 2020 για λόγους ανωτέρας βίας.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής της Basket League κατέληξε: «To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος». Το πιθανότερο είναι να ισχύσει το ίδιο και για τις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες.

Πρόταση Νιπεργιάλη προς την ΕΣΚΑΗ: «Αναστολή των πρωταθλημάτων μέχρι το Πάσχα»

Όσο αφορά στο τοπικό μπάσκετ, ο προπονητής Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης, υπέβαλε πρόταση προς τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τα σωματεία της ΕΣΚΑ-Η, να ανασταλούν τα πρωταθλήματα μέχρι το Πάσχα, προκειμένου οι ομάδες να μπορέσουν να προπονηθούν πριν επανέλθουν στην αγωνιστική δράση.

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης υπέβαλε την πρόταση στη γνωστή μπασκετική σελίδα «Στα γήπεδα της ΕΣΚΑ-Η», ενώ εστάλη και επίσημα στην ΕΣΚΑ-Η από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Ηλία Νιπεργιάλη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.
Λαμβάνοντας υπόψη:

α) το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό με συνεχείς ανακοινώσεις αναβολής πρωταθλημάτων μέχρι 5 Απριλίου (Ισπανία, Ιταλία), καθώς και τη σημερινή απόφαση της Ε.Ο.Κ. για αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων,

β) το γεγονός ότι τα πρωταθλήματά μας είναι ερασιτεχνικά και δεν διακυβεύονται τηλεοπτικά δικαιώματα ή άλλους είδους έσοδα από εισιτήρια κλπ.,

γ) την υποχρεωτική αγωνιστική απραξία λόγω σφραγίσματος των αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού δεν μπορούμε ούτε προπόνηση να κάνουμε

δ) το κλίμα φόβου που έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιφέρειά μας (οι φοιτητές-αθλητές που αγωνίζονται στις ομάδες έχουν αποχωρήσει από την περιοχή μας),

σας καλούμε να εξετάσετε η Ένωσή μας να αναστείλει τα πρωταθλήματα μέχρι το Πάσχα, έτσι ώστε να μας δοθεί χρόνος να ηρεμήσουμε, να μπορέσουμε να προπονηθούμε, ώστε να επανέλθουμε στην αγωνιστική δράση και να μην πάμε σε αγώνες παρωδία, όπως θα γίνεται πλέον κεκλεισμένων των θυρών με παρόντες μόνο τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές, έναν γιατρό και δύο μέλη της διοίκησης από κάθε ομάδα.

Μπορούμε πιστεύουμε με εμβόλιμες αγωνιστικές και μια παράταση του πρωταθλήματος να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Μέχρι στιγμής η επίσημη θέση της ΕΣΚΑ-Η είναι η εξής: “Οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας. Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr