background img
banner
banner

Λυόμενη αίθουσα από τη Νέα Ερυθραία

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Συντονισμένες προσπάθειες για την κάλυψη των κτιριακών κενών των σχολείων της Αιγιάλειας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, καταβάλει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού και άμεσα θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους για τους μαθητές της Αιγιάλειας. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, μεριμνά για την τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, μαζί με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Γκρέμου καθώς και δύο μηχανικούς του δήμου, επισκέφθηκαν εγκαταστάσεις του δήμου Ερυθραίας προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση λυόμενων αιθουσών που διατίθενται μέσω της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές».

Όπως ανέφερε στο protionline.gr η κ. Ψυχράμη, ΄΄σκοπός μας είναι να καλύψουμε τα κενά το συντομότερο δυνατό. Είδαμε τις αίθουσες και θα εκτιμήσουμε την κατάστασή τους ώστε να λάβουμε μία εξ αυτών και να την χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νέας Ερυθραίας επέστρεψε ουσιαστικά τις αίθουσες αυτές στην «Κτιριακές Υποδομές».

Όπως εκτιμήθηκε βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση και να είναι σε θέση να αξιοποιηθούν με μία μικρή συντήρηση. Σύμφωνα με την κ. Γκρέμου, ΄΄είχαμε δεχθεί αίτημα από την διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για την εγκατάσταση μίας αίθουσας. Γνωρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες του σχολείου και μεριμνήσαμε αμέσως για την ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο μεταφέραμε στις «Κτιριακές Υποδομές». Η ανταπόκριση ήταν άμεση αφού μας προσφέρεται μέσω των «Κτιριακών Υποδομών» αίθουσα που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί από τον δήμο Νέας Ερυθραίας΄΄.

Μικρό το κόστος επισκευής και μεταφοράς εν συγκρίσει με την προμήθεια νέας

Η προχθεσινή αυτοψία είχε μάλλον θετικά αποτελέσματα, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου της Σ.Ε., ΄΄το κόστος επισκευής της και μεταφοράς της στην περιοχή είναι πολύ χαμηλότερο από τα χρήματα που θα χρειαζόμασταν για αγορά νέας. Από τη στιγμή που με κάποιες παρεμβάσεις θα είναι κατάλληλη για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, σκεφτόμαστε να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες μεταφοράς της΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Σχολική Επιτροπή πραγματοποιήθηκε έρευνα και για την προμήθεια καινούριας αίθουσας, το κόστος της οποίας ωστόσο φτάνει τις 12.000 ευρώ και η ικανοποίηση του αιτήματος από την «Κτιριακές Υποδομές» απαλλάσσει τον δήμο από το έξοδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr