background img
banner
banner

S.O.S. από τις επιχειρήσεις της Αχαΐας

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε έγγραφα προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Γεώργιο Στάσση και προς τον Διοικητή του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Χρήστο Χάλαρη.

Οι επιστολές έχουν θέμα την υποστήριξη των αιτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την ματαίωση εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020. Βεβαίως, πλήγμα, εξαιτίας της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, υπέστησαν επιχειρήσεις και στον υπόλοιπο νομό.

Να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης

Τα αιτήματα στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εστάλησαν στον υπουργό είναι τα εξής: 1. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νοµικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020. 2. Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 31 Ιουλίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου. 3. Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Ιουλίου 2020. 4. Αναστολή καταβολής τρεχουσών δόσεων ρυθμίσεων ως 31/07/2020 σε εφορία. 5. Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις. 6. Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.

Από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας, ζητά αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου για την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ και πάγωμα καταβολής ρυθμίσεων για εύλογο χρονικό διάστημα για Εμπορικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Εστίασης και Αναψυχής, Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών, Επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Λοιπές Επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Καρναβαλιού.

Από τον Διοικητή ΕΦΚΑ, ζητά: 1. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/07/2020 σε ΕΦΚΑ. 2. Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις. 3. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων. 4. Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.

Τέλος, από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος, ώστε να υποχρεωθούν τα πιστωτικά ιδρύματα σε Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες των επιχειρήσεων των κατηγοριών επιχειρήσεων που επλήγησαν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr