background img
banner
banner

Δωρεάν Internet σε δημόσιους χώρους στον δήμο Αιγιαλείας

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στην εφαρμογή της δράσης «WiFi for Europe» (WiFi4EU) για την οποία ήδη έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας. Το πρόγραμμα, που ήδη εφαρμόζεται σε μία εγκεκριμένη θέση στο Κ.Ε.Π. Ακράτας, αφορά την προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο σε τοπικές κοινότητες του δήμου αλλά και σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη με δωρεάν προσβασιμότητα στο ίντερνετ.

Το έργο εκτελεί η εταιρεία Πολυεργαστήριο Επιστημονικός Τεχνολογικός Εξοπλισμός Α.Ε. MULTILAB και είναι εκτιμώμενης αξίας 15.000 ευρώ και καλύπτει το κόστος εξοπλισµού και εγκατάστασης. Ο δήμος αναλαµβάνει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (µηνιαία συνδροµή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισµού).

Σημειώνεται ότι η πρόταση του δήμου έχει εγκριθεί από τα τέλη του 2018. Η διάθεση των δελτίων έγινε με σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής του ηλεκτρονικού αιτήματος (και όχι της εγγραφής στη δικτυακή πύλη) και για το λόγο αυτό ήταν πολύ σημαντική η έγκαιρη ανταπόκριση του δήμου Αιγιαλείας, καταφέρνοντας έτσι να μπει στο πρόγραμμα.

Τα επιλεγμένα σημεία

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για τα σημεία που έχουν επιλεγεί να τοποθετηθεί το δωρεάν WiFi, ο εντεταλμένος σύμβουλος για προγράμματα Βασίλης Χριστόπουλος, έκανε γνωστό πως ήδη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Κ.Ε.Π. Ακράτας και ότι άμεσα θα ισχύσει και στα άλλα επιλεγμένα σημεία. Μεταξύ αυτών, είναι η Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο, η πλατεία Αγίας Άννας Συνοικισμού, η παραλία Αιγίου και η λιμενική ζώνη, επιλεγμένο σημείο στην Ροδοδάφνη, αλλά και στην παραλία Διακοπτού, ίσως στο σημείο που βρίσκεται η μαρίνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr