background img
banner
banner

Καμιά ανησυχία για τα αποχετευτικά δίκτυα

ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Τη βεβαιότητα ότι όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτικές ροές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δήμων και τη στήριξη και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, θα είναι διαθέσιμες, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφορικά με την… επόμενη μέρα του κορωνοϊού. Μάλιστα, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρεται και στη δημοπράτηση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης του δήμου Αιγιαλείας, τονίζοντας πως έχει ήδη οριστεί η ημερομηνία δημοπράτησης του σπουδαίου αναπτυξιακού έργου.

Όπως τονίζει η Αχαιή βουλευτής, ΄΄η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης των εσωτερικών δικτύων του Δήμου Αιγιάλειας, προέκυψε μετά από συστηματική εργασία μηνών. Η ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη ήταν τεράστια για όλους. “Τρέχει’’ ήδη ο δημόσιος διαγωνισμός για τον ορισμό αναδόχου. Αναπροσαρμογές της χρηματοδότησης, εφόσον κριθεί απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, θα είναι μόνο προς τη θετική κατεύθυνση και συμφέρουσες για τους πολίτες και την περιοχή΄΄.

Η κ. Αλεξοπούλου έρχεται να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία για την τρίτη φάση του μεγάλου έργου που αφορά την αποχέτευση στης Αιγιάλειας, μετά τις ανησυχίες για κίνδυνο των μεγάλων έργων που δεν έχουν συμβατοποιηθεί ακόμη, εξαιτίας της διοχέτευσης κονδυλίων στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Τα Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης δημοπρατήθηκαν από την ΔΕΥΑ Αιγιάλειας την Μεγάλη Τρίτη και η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο των 33,740 εκ. ευρώ λήγει στις 18 Μαΐου.

«Έμπρακτη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση»

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας στην μετά τον κορωνοϊό εποχή και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κ. Αλεξοπούλου τονίζει πως η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα ουσιαστικά και απτά.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: ΄΄Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την έναρξη του νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης, «Αντώνης Τρίτσης» με την υπογραφή της αντίστοιχης Κ.Υ.Α. στις 13 Απριλίου 2020. Το πρόγραμμα αυτό, με χρήση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέχρι το 2023, θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ακόμα περισσότερων αναπτυξιακών έργων και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Και, εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική αυτοδιοίκηση, οι πόροι αυτοί θα αυξηθούν΄΄.

Καταλήγοντας, τονίζει: ΄΄Συνεπώς, όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτικές ροές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δήμων και της στήριξης και ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, θα είναι διαθέσιμες. Τα ανωτέρω αποτελούν έμπρακτη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση. Καθήκον του βουλευτή είναι να φροντίζει για την απρόσκοπτη αυτή στήριξη. Καθήκον που υπηρετώ σταθερά μέχρι σήμερα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr