background img
banner
banner

Συνδέσεις για τηλέφωνα και ίντερνετ σε Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη και για τη χώρα κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας λαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία – ως γνωστόν – γίνεται εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού covid-19. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχώρησε σε μία ουσιαστική κίνηση ενισχύοντας το έργο των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 15 σχολεία της Αιγιάλειας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση πέντε πακέτων καρτοκινητής τηλεφωνίας με χρόνο ομιλίας και ίντερνετ προς χρήση, ώστε να επιτυγχάνεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η εξ αποστάσεως διαδικασία. Όπως ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος της Επιτροπής Γιώτα Γκρέμου, ΄΄η Σχολική Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες και καταγράφει προβλήματα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και τους διευθυντές των σχολείων, με απώτερο σκοπό την εξεύρεση λύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση πέντε πακέτων καρτοκινητής τηλεφωνίας με χρόνο ομιλίας και ίντερνετ με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και αυστηρά για τον χρόνο για τον οποίο τα σχολεία είναι κλειστά, για τις τρεις Ψυχολόγους και τις δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς που υποστηρίζουν 15 σχολεία της Αιγιάλειας΄΄.

Σημειώνεται ότι οι πέντε απασχολούμενες στηρίζουν τα σχολεία εκ περιτροπής (μία μέρα σε κάθε σχολείο) και χωρίς να έχουν ένα και μόνο σχολείο, ως έδρα.

Απαραίτητες οι υπηρεσίες τους ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία

Όπως εξηγεί η κ. Γκρέμου, ΄΄η οδηγία που έχουν λάβει οι τρεις Ψυχολόγοι και οι δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί, είναι η επικοινωνία και υποστήριξη των μαθητών των σχολείων υπηρέτησης (υποστηρίζονται 60 και πλέον μαθητές). Δεδομένου ότι οι ανάγκες γονέων αλλά και μαθητών που είναι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, είναι ιδιαίτερα αυξημένες, είναι δύσκολο για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος. Γνωρίζοντας το πόσο απαραίτητες είναι οι υπηρεσίες τους, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου μαθητές και γονείς χρειάζονται υποστήριξη, αποφασίσαμε να στηρίξουμε το έργο τους΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και σε ό,τι αφορά τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τη διάθεση τάμπλετ και συνδέσεων ίντερνετ ώστε να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο χρειαστεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr