background img
banner
banner

Εξοικειωμένοι με την τηλεδιάσκεψη!

ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας αποτέλεσε διέξοδο για πολλές δραστηριότητες εν μέσω καραντίνας. Εκτός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μπήκε στη ζωή πολλών και η τηλεδιάσκεψη, ένας νέος ασφαλής και λειτουργικός τρόπος συνεδριάσεων οργάνων, βοηθώντας έτσι αφενός να μην χαθεί η επικοινωνία και αφετέρου να λαμβάνονται αποφάσεις ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα ο συντονισμός και η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Κάπως έτσι λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα και ο δήμος Αιγιαλείας, με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής να κρίνονται επιτυχημένες ως προς τη διεξαγωγή τους.

Με αυτό τον τρόπο πρόκειται να διεξαχθεί και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν η παροχή γνώμης επί του σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Αχαΐας για το έτος 2020, βάσει του άρθρου 242 του Ν.4555/2018 και η παροχή γνώμης επί του σχεδίου καθορισμού της Τιμολογιακής Πολιτικής του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Αχαΐας για το έτος 2020, βάσει του άρθρου 242 του Ν.4555/2018.

Ακόμη, η αποδοχή της απόφασης του Υπ. Εσωτερικών περί κατανομής (Β) από ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, η αποδοχή Χρηματικής Εντολής του Υπ. Εσωτερικών περί κατανομής από ΚΑΠ για την καταβολή μισθωμάτων από 1-9-2019 έως 30-4-2020 των σχολικών μονάδων, η αποδοχή απόφασης του Υπ. Εσωτερικών περί έκτακτης επιχορήγησης των Δήμων της χώρας από του ΚΑΠ έτους 2020 προς κάλυψη των αναγκών αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων μικρών ζώων, αλλά και η αποδοχή της ένταξης του έργου «Αναβάθμιση κοινοχρήστων Αστικών Χώρων Δήμου Αιγιαλείας μέσω της υπόγειας αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων», της έγκρισης του συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Επίσης θα γίνει έγκριση της κατά αποκοπής εκμίσθωσης του δικαιώματος υλοτόμησης και απολήψεως του λήμματος των συστάδων 1α,1β,1γ, 1δ, 2 α, 2β του δημοτικού δάσους κοινότητας Ζαρούχλας για τα έτη 2020 -2029, καθορισμός ποσοτήτων, τιμών και δικαιολογητικών για διάθεση καυσοξύλων ατομικών αναγκών μονίμων κατοίκων Κοιν. Ζαρούχλας για τα διαχειριστικά έτη 2020-2025.

Διαμορφώνεται η αίθουσα για την «επόμενη μέρα»

Θα είναι ωστόσο αυτή η τελευταία συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Αιγιαλείας με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης; Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, επισημαίνει: ΄΄Η τηλεδιάσκεψη μας προσφέρει ασφαλή τρόπο επικοινωνίας και συνεδρίασης, δεν γνωρίζουμε ωστόσο για πόσο καιρό ακόμη θα εφαρμόζουμε αυτό τον τρόπο συνεδριάσεων. Θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα ανακοινώνονται σταδιακά. Ήδη, η νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και άμεσα θα τεθεί στη διάθεσή μας. Από΄εκεί και πέρα θα εξετάσουν κατά πόσο θα μπορούμε να τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις΄΄.

Διεξαγωγή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα

Από την πλευρά του, ως προς τη διαδικασία, ο τεχνικός σύμβουλος του δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Λυκουρέντζος είπε στo protionline.gr πως ΄΄πρόκειται για ένα σύστημα, έναν λογαριασμό που μας προσφέρει δωρεάν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και αποτελεί έναν ασφαλή, δωρεάν τρόπο πρόσβασης. Ανοίγουμε ένα εικονικό δωμάτιο και μπορούμε να συμμετέχουμε. Η τεχνολογία είναι CISCO WEBEX που θεωρείται πολύ σύγχρονη και αξιόπιστη΄΄. Όπως εξηγεί, ΄΄σε πρώτο στάδιο κάναμε δοκιμές σύνδεσης και κάποια μικρή εκπαίδευση των δημοτικών συμβούλων, ανταποκρίθηκαν όλοι και πλέον οι τηλεδιασκέψεις διεξάγονται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr