background img
banner
banner

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α… πιστή στο ραντεβού της με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ – ΑΡΧΗ ΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ!

Μπορεί η πανδημία να απαγόρευσε τις μαζικές συναθροίσεις, μπορεί μουσική και θέατρο να… σιώπησαν, όμως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας βρήκε τους τρόπους να συνεχίσει το σημαντικό πολιτιστικό της έργο.

Κάτι ανάλογο αλλά πιο… κοντά, στο πλαίσιο πάντα που τα μέτρα επιτρέπουν, θα κινηθεί και το καλοκαίρι, έχοντας προγραμματίσει ήδη εκδηλώσεις που και θα προσφέρουν όμορφες στιγμές αλλά και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο ντόπιους και επισκέπτες. Όσοι λοιπόν πίστεψαν ότι οι περιορισμοί δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Αιγιαλείας, έσφαλαν, καθώς οι εναλλακτικές υπάρχουν και είναι αξιοπρόσεκτες. Από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου κιόλας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ξεκινά ένα ρομαντικό «ταξίδι» στο θερινό σινεμά, προβάλλοντας παλιές και νέες αγαπημένες ταινίες, μα πού αλλού; Στο αγαπημένο πλέον σημείο συνάντησης των Αιγιωτών κάθε καλοκαίρι: Το υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Αναζητούνται ελεγχόμενοι χώροι

΄Πηγαίνουμε βήμα – βήμα και κινούμαστε σε όσα δυνάμεθα να υλοποιήσουμε λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μας επιτρέπεται να κάνουμε από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν. Έτσι, από την 1η Ιουνίου που επιτρέπεται η λειτουργία των θερινών κινηματογράφων, αρχίζουμε τη δράση μας σε αυτή την κατεύθυνση. Σκοπεύουμε να διοργανώνουμε προβολές ταινιών στο υπαίθριο θέατρο κάθε Σάββατο, Κυριακή αλλά και μεσοβδόμαδα΄΄, ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά. Ερωτηθείσα για το εάν πρόκειται να διοργανωθούν υπαίθριες προβολές και σε άλλα μέρη ανά την Αιγιάλεια, τόνισε πως για την ώρα και επειδή ισχύουν περιοριστικά μέτρα, αναζητούνται ελεγχόμενοι χώροι ώστε να μην υπάρχει συνάθροιση μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης. ΄΄Ίσως αργότερα διοργανώσουμε προβολές στον Λόγγο ενώ θα επιδιώξουμε να λειτουργήσουμε και το θερινό σινεμά της Αιγείρας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η προβολή ταινιών πάντως είναι βέβαιη, ενώ για σήμερα Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση για την επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν.

Μουσικές και άλλες εκδηλώσεις

Αναφορικά με το εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μουσικές ή άλλες εκδηλώσεις, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είπε πως το σίγουρο είναι ότι θα αξιοποιηθούν ντόπιοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν χωρίς ανταπόδοση και στην πλατφόρμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Επιπλέον, η Δημοτική Επιχείρηση έχει καλέσει και τις θεατρικές ομάδες της περιοχής να δηλώσουν ενδιαφέρον, καθώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει και φέτος, περίπου στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, τις «Ημέρες θεατρικών συναντήσεων» που κάθε χρόνο προσελκύουν πολύ κόσμο.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για τα «Οινοξένεια»

Παράλληλα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με τους συμμετέχοντες στο δίκτυο «Οινοξένεια» καθώς από τις 16 έως τις 30 Αυγούστου θα είναι πιστή στο πιο σημαντικό ίσως ραντεβού του καλοκαιριού… ΄΄Θα προσπαθήσουμε φέτος να αναδείξουμε φυσικά τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας και να προσφέρουμε το κάτι διαφορετικό΄΄, τόνισε η κ. Τσουκαλά, κάνοντας γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει κι άλλη πρόσκληση προς τους επαγγελματίες του δικτύου.

Ακόμη, τόνισε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει και πάλι η διοργάνωση του θεσμού «Πριμαρόλια» που πέρυσι για πρώτη χρονιά, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Κι επειδή τα ως τώρα «τεστ» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το διαδίκτυο είναι άκρως επιτυχημένα, ετοιμάζεται μία σελίδα στα social media η οποία θα βγει από την 1η Ιουνίου και μετά και θα συνδέει τα τοπία της Αιγιάλειας, την ιστορία και τον πολιτισμό, παρουσιάζοντας μύθους και ιστορίες άγνωστα σε πολλούς.

Πανσέληνος και φέτος στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Η Μαρία Τσουκαλά, έκανε επίσης γνωστό ότι έχουν προγραμματιστεί μία ή δύο εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, μία εκ των οποίων θα διεξαχθεί στην πανσέληνο του Αυγούστου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνας Μερκούρη», δεδομένου ότι το 2020 είναι έτος αφιερωμένο στην μεγάλη ηθοποιό και πολιτικό.

«Η επόμενη μέρα στην Εστίαση», διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη

Εν τω μεταξύ, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διοργανώνει μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση για την επαναλειτουργία των χώρων Μαζικής Εστίασης για τους υπεύθυνους επιχειρήσεων, σε θέματα υγείας, ασφάλειας και εργαζομένων, την Πέμπτη 28Μαΐου στις 16:00, ζωντανά από τη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/.

Ομιλητές θα είναι οι: Βασιλική Σεϊντή – Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων Δημήτρης Κουνινιώτης – Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ, Τεχνικός Ασφάλειας ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η εκδήλωση αφορά την επόμενη μέρα στην εστίαση, με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής – όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς/εθνικές συστάσεις και νομοθετημάτων, σχετικά με τις διαδικασίες και τους χώρους απασχόλησης,- στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Πριν την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ερωτήματα σχετικά με το θέμα στο email της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., [email protected], ώστε να απαντηθούν.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων και ζωντανής επικοινωνίας με τους εισηγητές μπαίνοντας εδώ: https://webinars.intermediakt.org/b/nkw-ffh-hth .

Τυχόν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, θα απαντηθούν εγγράφως μέσα από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.: https://dikepaigialeias.gr/ .

Για όσους δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, το βίντεο θα παραμείνει στη σελίδα facebook της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ θα ανέβει αμέσως μετά στη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCxoIRih2swd0gN3NTqc4JSA/videos .


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr