background img
banner
banner

Σε έντονη ανησυχία οι «Αιγιαλείς» της Μεγάλης Βρετανίας

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Εντελώς «ανοχύρωτη» και ανέτοιμη ως χώρα να αντιμετωπίσει την έξαρση του κορωνοϊού αποδείχθηκε η Αγγλία, με τους δεκάδες Αιγιαλείς που διαμένουν εκεί, να υφίστανται τις πάσης φύσεως συνέπειες. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε μέρα εκατοντάδες νέους θανάτους και περιστατικά κρουσμάτων και η κατάσταση στο Λονδίνο και την ανατολική κυρίως πλευρά της χώρας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Και ενώ θα πίστευε κάποιος πως ένα οργανωμένο και σύγχρονο κράτος όπως η Αγγλία θα μπορούσε να διαχειριστεί με επιτυχία την κατάσταση, αυτό αποδείχτηκε ουτοπικό.

Αρκετοί Αιγιαλείς που ζουν ή σπουδάζουν ή εργάζονται στην Μεγάλη Βρετανία, ζουν καθημερινά με τον τρόμο της «επόμενης ημέρας». Κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα πριν ανακοινωθεί το lockdown της χώρας, ενώ κάποιοι άλλοι «εγκλωβίστηκαν» εκεί με το αποτέλεσμα να ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις στη καθημερινότητά τους.

Ένας “Αιγιώτης” στο Λονδίνο

To protionline.gr επικοινώνησε με έναν «Αιγιώτη» – Έλληνα του Λονδίνου, τον 37χρονο Λέανδρο Τούμπα, ο οποίος ζει εδώ και αρκετό καιρό στο δυτικό Λονδίνο, όπου εργάζεται. Ο Αιγιώτης μουσικός και τραγουδιστής, αναφέρει πως ο εγκλεισμός του κόσμου μα και του ιδίου λόγω των εξελίξεων της πανδημίας στο Λονδίνο, είναι αρκετά δύσκολος και ιδιαίτερα αγχωτικός. Και το απρόβλεπτο της επόμενης μέρας… κάνει ακόμα πιο αμφίρροπα τα πράγματα εκεί, καθώς αλλάζουν άρδην και οι συνθήκες ζωής αλλά και η ψυχολογία του κόσμου.

Όπως επισημαίνει, «ο δήμος στον οποίο κατοικώ, έχει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλους όμορους δήμους στο δυτικό Λονδίνο, αλλά οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι και αγχωμένοι. Ο κόσμος γενικά προσέχει και παίρνει τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται, αλλά δεν θα μπορούσα να πω ότι «κλείνεται μέσα». Κρατάει μεν τις αποστάσεις, πολύς κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες και γάντια, αλλά γενικά δεν ακολουθούν ρητά το υποχρεωτικό “μένουμε στο σπίτι”. Αυτό που βλέπω είναι πως και τα πάρκα για περίπατο είναι σχεδόν γεμάτα και στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν συνωστισμοί και αρκετοί το παίρνουν λίγο αψήφιστα όλο αυτό. Ο κόσμος δεν πειθαρχεί».

Και στο κέντρο του Λονδίνου μα και στην περιφέρεια, οι μετακινήσεις του κόσμου έχουν περιοριστεί μεν, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει πως ο λαός ακολουθεί πιστά τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης. Τα τρένα, τα λεωφορεία και το μετρό έχουν λιγότερα δρομολόγια αλλά δεν σταμάτησαν, οι πτήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο αλλά υπάρχουν ακόμα για επιλεγμένους προορισμούς και οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης μα και στις γύρω περιοχές είναι αρκετά περιορισμένες μόνο τις νυχτερινές ώρες.
Μαθήματα εξ αποστάσεως

Ο ταλαντούχος ¨Αιγιώτης¨ που εργάζεται ως καθηγητής, αναφέρει: «Κάνω ελάχιστα πια μαθήματα εβδομαδιαίως εδώ και αρκετές βδομάδες μέσω Skype γιατί οι περισσότεροι μαθητές μου τα «πάγωσαν» τα μαθήματα και λόγω της κρίσης και της οικονομικής ανασφάλειας που υπάρχει μα και λόγω του κορωνοϊού. Προσωπικά, δεν παίρνω κάποιο επίδομα ή κάποιο βοήθημα λόγω του ότι δεν λογίζομαι από το βρετανικό κράτος πως πληρώ τις προϋποθέσεις για ειδικό επίδομα, καθώς δεν έχω συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια εδώ ως ελεύθερος επαγγελματίας. Άλλη μια «ομορφιά» του Αγγλικού κράτους!!! Γενικά σε αυτή την χώρα, αρκετά πράγματα δεν λειτουργούν σωστά, το σύστημα υγείας αποδείχτηκε φτωχό και παντελώς ανέτοιμο για να αντιμετωπίσει την πανδημία, οι χειρισμοί των προηγούμενων κυβερνήσεων αποδεικνύονται σήμερα οι πλέον χείριστοι ξεκάθαρα, το NSH είναι εντελώς αποδυναμωμένο και από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό μα και από θέματα ετοιμότητας και προνοητικότητας. Οι θάνατοι έφτασαν τους 26.000 από όσα μαθαίνω, τα κρούσματα είναι χιλιάδες πια. Δεν βλέπω καλό μέλλον εδώ από την ασιατική πανδημία».

Διάψευση προσδοκιών

Από ένα κράτος όπως η Αγγλία, καθένας θα περίμενε και περισσότερη πολιτική σοβαρότητα και την μέγιστη οργάνωση, κάτι που τελικά… δεν συμβαίνει. Επίσης έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μικρές αυξήσεις των φόρων κατανάλωσης στα ντιλίβερι και τις εταιρείες κούριερ, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα πιο και το οικονομικό πλαίσιο στις οικογένειες και φέρνει ανασφάλεια για το μέλλον του κορωνοϊού στην χώρα. Ο κ. Τούμπας εν κατακλείδι επισημαίνει: «Η Ελλάδα όπως αποδεικνύεται υπήρξε και πιο έτοιμη στις εξελίξεις και σαφώς πιο οργανωμένη από την Αγγλία, για το θέμα της πανδημίας. Έχω περισσότερα από τέσσερα χρόνια που ζω εδώ και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως προτιμώ για πολλούς λόγους την Ελλάδα, από την Μεγάλη Βρετανία. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και ο κορωνοϊός αποδείχτηκε η «χαριστική βολή» για τους λαούς. Ελπίζω σε καλύτερες ημέρες και δεν αποκλείω τον επαναπατρισμό μου σε βάθος χρόνου. Εύχομαι καλή υπομονή σε όλους».

Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια του κορωνοϊού. Καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται από τον κόσμο, μα και γενικότερα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Η κυβέρνηση της Αγγλίας αποφάσισε την Πέμπτη 30 Απριλίου να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες ακόμα τα μέτρα του περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη έξοδο από το lock down ή την άρση των περιοριστικών μέτρων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr