background img
banner
banner

Φέρι… σαν καινούριο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ» – ΘΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ως… καλό σημάδι ότι το φέρι μπόουτ «Παναγία Τρυπητή» που ανακαινίστηκε πλήρως μπορεί να αξιοποιηθεί για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου, θεωρείται από κάποιους, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του ιδιοκτήτη του. Το πλοίο έρχεται τις επόμενες ώρες στο Αίγιο για να ελλιμενιστεί αφού τις προηγούμενες ημέρες σε αυτό εκτελέστηκαν εργασίες στο Ναυπηγείο «Καπογιαννάτος» που το επαναφέρουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλης Χριστόπουλος, σπεύδει να διευκρινίσει: ΄΄Μπορεί το «Παναγία Τρυπητή» να επιστρέφει στο Αίγιο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δρομολογηθεί για τη γραμμή. Αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από τις προθέσεις του πλοιοκτήτη κ. Τρωγιάννου. Υπάρχει μία καλή πρόθεση από την πλευρά του αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο. Είναι σαφές ότι εάν προχωρήσει, θα πρέπει να στηριχθεί στο έπακρο από όλη την τοπική κοινωνία. Να στηριχθεί δηλαδή και ο ιδιώτης και η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην όλη προσπάθεια΄΄.

Σημειωτέον ότι το «Παναγία Τρυπητή» δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην «άγονη γραμμή» που επιδοτείται, άρα το εν λόγω εγχείρημα, στην περίπτωση που δεν στηριχθεί όσο πρέπει, δεν θα είναι βιώσιμο. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός για την «άγονη γραμμή» πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

΄΄Ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στα πλαίσια του εφικτού και εντός των περιθωρίων που μας δίνει ο νόμος, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να λειτουργήσει και πάλι η πορθμειακή γραμμή΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ΄΄καλό είναι να μην προτρέχουμε και να μην βγάζουμε συμπεράσματα΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr