background img
banner
banner

Αναμένουν τις ανακοινώσεις της διοίκησης

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ‘’ΞΙΦΟΣ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ’’’

«Μικρό καλάθι» στα όσα ακούγονται περί της προτεινόμενης στα ΕΑΣ κατασκευής του νέου τυφεκίου, κρατούν οι εργαζόμενοι του τοπικού εργοστασίου, αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας. Ταυτόχρονα, θεωρούν αδιαπραγμάτευτο τον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΑΣ ενώ στην παρούσα φάση αναμένουν την υπογραφή ΣΣΕ καθώς και την κατοχύρωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Τα όσα προ ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας ήθελαν το Πεντάγωνο να προσανατολίζεται στη σχεδίαση ενός νέου ελληνικού «εθνικού τυφεκίου», το οποίο ομάδα μηχανικών, ειδικών και εμπειρογνωμόνων προτείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με μονάδα κατασκευής την πρώην ΕΒΟ.

Συγκεκριμένα, αναφέρονταν σε πρόγραμμα κατασκευής του ελληνικού τυφεκίου εφόδου που θα αντικαταστήσει το G3, με το κομβικό όνομα «ΑΟΡ», προερχόμενο από την αρχαιότητα και το ξίφος των Αχαιών.

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία με ίδιους πόρους που προτείνεται να παρουσιαστεί, ως «εμβληματικού χαρακτήρα», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2021, για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Πάνω από όλα η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα

Μέχρι στιγμής ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου δεν έχει την παραμικρή επίσημη ενημέρωση, με τον πρόεδρό του Γιώργο Σαζακλή να επισημαίνει στo protionline.gr: ΄΄ Είναι γεγονός ότι ακούγονται κάποια πράγματα από διαφορετικές πηγές. Και από την εταιρεία και από το υπουργείο. Μία νέα παραγγελία που θα αντικαταστήσει το G3 είναι κάτι που το περιμένουμε χρόνια και είναι ευχής έργο να γίνει.

Οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένες. Οι εργαζόμενοι ζητούμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας, διότι και στο παρελθόν έχουμε ακούσει ανάλογες συζητήσεις, ωστόσο δεν ευοδώθηκαν.

Στην περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό που αναφέρουν τότε θα επιλυθεί το πρόβλημα αντικειμένου έργου που αντιμετωπίζουμε. Σαν εργαζόμενοι είμαστε αμετακίνητοι στο να παραμένουν τα ΕΑΣ κρατικά και αυτό πρέπει να είναι η προμετωπίδα όλης της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, θα μας έβρισκε αντίθετους και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μέρους των ΕΑΣ΄΄.

Να σημειωθεί ότι είναι απολύτως λογικό οι εργαζόμενοι να ζητούν νέες παραγγελίες, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ασχολούνται με την παραγωγή του MINIMI που φτάνει στο τέλος της καθώς υπολείπονται να παραδοθούν 750 κομμάτια μέχρι το 2021 καθώς και κάποια κομμάτια από το βλήμα 4053.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προσλήψεις, κατοχύρωση του επιδόματος και υπογραφή ΣΣΕ τα βασικά αιτήματα

΄΄Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει δουλειά στο εργοστάσιο αλλά να μην εκτελείται από εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται ούτε με εργαζόμενους «ομήρους». Ζητούμε προσλήψεις ακόμη και με συμβάσεις εργασίες ορισμένου χρόνου αλλά τουλάχιστον με βάθος χρόνου μίας πενταετίας. Ζητάμε ακόμη την κατοχύρωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που ναι μεν λαμβάνουμε πλην όμως δεν παραμένει μετέωρο από τις αρχές του 2018 και δεν έχει κατοχυρωθεί.

Ζητάμε τέλος την υπογραφή μίας αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία ΣΣΕ είχε υπογραφεί το 2009΄΄, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Σημειώνεται πάντως πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας για το θέμα του επιδόματος, ενώ την Παρασκευή ολοκληρώθηκε από τα σωματεία εργαζομένων ΕΑΣ το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης που κατατίθεται στην εταιρεία.

Εφόσον το αποδεχθεί θα προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες, η διοίκηση του Σωματείου έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με μέλη πολιτικών κομμάτων, με πιο πρόσφατη αυτή της Παρασκευής με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου όπου έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr