background img
banner
banner

Βιτριολίστρια για «αίτημα φιλίας» αποκαλυφθείσα από τηλεκάρτα!

-Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-

Το είδαμε κι αυτό εν έτει 2020: Βιτριολισμός! Σύλληψη επακολουθήσασα –ευτυχώς- μετά από 20ήμερο με «ρουφιάνιο» μια τηλεκάρτα. Σπεύδω να προβώ σ’ αυτόν τον κακόηχο χαρακτηρισμό, αλλά θα κατανοηθεί καλύτερα στη συνέχεια αυτό. Έκπληκτη η σύγχρονη Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία αυτό το διάστημα την όλη «ιστορία» και τις έρευνες της Αστυνομίας, η οποία χθες προέβη στη σύλληψη μιας νεαράς (ξανθής) κυρίας, εκ της ευρύτερης Περιφερείας μας καταγομένης, όπως και η δυστυχής Ιωάννα. Πέρασε πολύς καιρός από την εποχή που η αείμνηστη Σωτηρία Μπέλλου έριξε το δικό της βιτριόλι. Φανερά, έτσι έκαναν τότε. Τι φοβερό υγρό κι αυτό, να σου καίει μονομιάς το πρόσωπο, κι ορθώς κατά τη γνώμη μου ο νομικός χαρακτηρισμός αυτής της αποτρόπαιας πράξης (στο στάδιο τουλάχιστον της ασκηθείσας ποινικής διώξεως) είναι «απόπειρα ανθρωποκτονίας», αφού ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι μπορεί να επέλθει και ο θάνατος.

Και όχι το …ελαφρύτερο έγκλημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», που επικρατεί έως τώρα.

Σωρεία στοιχείων έχουν ήδη καταστήσει πολύ δυσχερή νομικά τη θέση της κατηγορουμένης (περούκα, καπαρντίνα κ.λ.π.). Αλλά εκείνο το στοιχείο που οδήγησε στην σύλληψή της, ήταν μια τηλεκάρτα, την οποία, όπως και τα παραπάνω, δεν τα πέταξε μετά το έγκλημα!

Και καλά για την τηλεκάρτα, ίσως πίστευε ότι δεν …κινδύνευε ν’ αποκαλυφθεί απ’ αυτήν, γι’ αυτό άλλωστε και δεν χρησιμοποιούσε το επίμαχο διάστημα το κινητό της τηλέφωνο. Αλλά, τα άλλα, προδήλως ενοχοποιητικά, στοιχεία–αποδείξεις γιατί δεν τα «ξεφορτώθηκε»; Μήπως …ψυχολογικά ήθελε εν τέλει ν’ αποκαλυφθεί;

Σ’ αυτό το ερώτημα θα κληθούν ν’ απαντήσουν άλλοι ειδικοί πρωτίστως και εν συνεχεία οι νομικοί (όπως και εγώ).

Επίσης, μήπως εξηγείται εύκολα και ότι προέβη στο έγκλημα αυτό για ασήμαντη αφορμή, για ένα «αίτημα φιλίας» -κατά την ορολογία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης- του «συντρόφου» της προς την παθούσα; Αλλά ακόμα κι αν κρυβόταν κάτι βαθύτερο, η ποινική (και η ηθική) απαξία της πράξεως δεν αλλάζει, ούτε κατ’ ελάχιστον.

Ο «βιτριολισμός» είναι και πάλι «βιτριολισμός»!

Απλώς θα σκεφθούμε, πως αν δεν «έτρεχε» απολύτως τίποτε- όπως καταθέτει ο φερόμενος ως μήλον της έριδος- η πράξη αυτή κι οι ολέθριες συνέπειές της καθίστανται αυτομάτως φοβερότερες!
Γιατί και την Ιωάννα θα συντρίψουν περισσότερο και την κοινωνία θα συνταράξουν περισσότερο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr