background img
banner
banner

Δεν θέλουν εργολάβο οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους συμβασιούχους του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα, ενδεχόμενη μη παράταση των συμβάσεων αφήνει ακάλυπτο το Νοσοκομείο, σε τρεις βασικούς τομείς, αυτούς της σίτισης, της καθαριότητας και της φύλαξης.
Οι 27 αυτοί εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες βάζοντας… πλάτη εν μέσω κορωνοϊού, βιώνουν ωστόσο μία άδικη αντιμετώπιση την ώρα που το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Πρόκειται – ως γνωστόν – για άτομα καταρτισμένα με προϋπηρεσία στο αντικείμενό τους που, ενώ υπό αυτό το καθεστώς εργάζονται δύο χρόνια στο νοσοκομείο, είχαν προϋπάρξει ως συνεργάτες μέσω ιδιωτικών εταιρειών και κατά κοινή ομολογία, το έργο τους κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και εκατοντάδες συνάδελφοί τους ανά τη χώρα, εργάζονται στον χώρο της υγείας με συνεχείς συμβάσεις εδώ και δύο χρόνια, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που αναγνωρίζεται πλέον από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και από σχεδόν όλα τα Σωματεία Εργαζομένων που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου, καθώς έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς εποπτείας ΑΣΕΠ. Όπως έκαναν γνωστό οι συμβασιούχοι του Γ.Ν.Α. στo protionline.gr, προ ημερών είχαν μία συνάντηση με τον διοικητή του ιδρύματος, ο οποίος δεν είχε επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, πληροφορίες τους αναφέρουν ότι θα δοθεί τρίμηνη παράταση στις συμβάσεις πανελλαδικά και πως μετά η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επαναφέρει εργολάβους στον τομέα καθαρισμού, σίτισης και φύλαξης στα δημόσια νοσοκομεία κάτι που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απεύχονται, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες και δεν θα εκφράσουν ενδιαφέρον. Χωρίς βέβαια ακόμη να είναι τίποτα βέβαιο, ένα τέτοιο σενάριο τονίζουν ότι θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Αιγίου, αφού το νέο προσωπικό, υπό εργολάβο, δεν θα είχε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία για τους τρεις αυτούς βασικούς τομείς. Οι μέρες ωστόσο περνούν και η αγωνία των συμβασιούχων, που βρίσκονται υπό πλήρη εργασιακή αβεβαιότητα, γιγαντώνεται…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr