background img
banner
banner

«Ξήλωμα» των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Σε μία ουσιαστική κίνηση για το περιβάλλον, την αισθητική αλλά και την ασφάλεια του τόπου προχώρησε την περασμένη Πέμπτη το συμβούλιο στην Τοπική Κοινότητα Τράπεζας Δ.Ε. Διακοπτού. «Ξήλωσε» όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που ήταν τοποθετημένες σε κολόνες στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Μάλιστα, σκοπός είναι η τοποθέτηση πίνακα ώστε να γίνονται εκεί οι ανακοινώσεις που αφορούν την όμορφη κοινότητα.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθή Παπακανέλλου, ΄΄ρύπανση δεν είναι μόνο τα σκουπίδια στους δρόμους, στα πεζοδρόμια (που κάποιοι τα θεωρούν ιδιοκτησία τους), στις “αυλές” των σπιτιών μας, στα βουνά και στα λαγκάδια που ασυνείδητα γεμίζουν κάποιοι… Ρύπανση είναι και η αντιαισθητική και άναρχη τοποθέτηση παντός είδους διαφημιστικής πινακίδας-ταμπέλας, που ο καθένας καρφώνει επάνω σε όποια κολόνα βρει ή έχει φτιάξει μόνος του, προκειμένου να διαφημίσει αυτό που “πουλάει”.

Σεβαστό μεν, αλλά… αυτή την αντιαισθητική “παρέμβαση” ή καλύτερα, αυτό το χάλι, επιδιώξαμε να διορθώσουμε κατά το δυνατόν και γι’ αυτό βγάλαμε σήμερα, από όλες τις κολόνες επί του κεντρικού δρόμου του χωριού, όλες τις πινακίδες, πολλές από τις όποιες ήταν επικίνδυνες αλλά και κάποιες τοποθετημένες τόσα πολλά χρόνια που πλέον έχει παρέλθει και ο λόγος της τοποθέτησής τους΄΄.

Σκοπός της προέδρου, όπως επισημαίνει, ΄΄είναι άμεσα να ορίσουμε ένα σημείο (μια μεγάλη ταμπέλα) κάτι σαν πίνακα ανακοινώσεων πάνω στον οποία θα μπορεί κανείς να βάλει σε συγκεκριμένες διαστάσεις τη διαφήμισή του, το πωλητήριο ή το ενοικιαστήριό του, έτσι ώστε ούτε να γεμίζει ο τόπος άναρχα λαμαρίνες κ.λπ. αλλά και να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ των ενδιαφερόμενων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr