background img
banner
banner

Σκέψεις για επαναδρομολόγηση των κοινόχρηστων ποδηλάτων…

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου έφερε στο νου τη δυναμική που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων αλλά και το εγχείρημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων που για μία επταετία βρίσκονται (όσα απέμειναν) κλειδωμένα στις αποθήκες του δήμου… Από τους στόχους της δημοτικής αρχής πάντως, δεν λείπει η επαναλειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και η αξιοποίηση αυτών που παραμένουν αχρησιμοποίητα…

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από τρία χρόνια ο δήμος ήταν έτοιμος να ξαναβγάλει στους δρόμους τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Μετά από μία μακρά περίοδο μη λειτουργίας του συστήματος δωρεάν δίτροχων, η αναδιαμόρφωση της παραλίας μέσω της ανάπλασης, δημιούργησε σκέψεις για να ξαναβγούν στους δρόμους, ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε.

Το σχέδιο σε πρώτη φάση αφορούσε την επαναλειτουργία του σταθμού της παραλίας, στον Πλάτανο του Παυσανία.

Το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης των κεντρικών αρτηριών του Αιγίου Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως ωστόσο, επαναφέρει τη σκέψη για λειτουργία και των σταθμών του κέντρου.
Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος ο οποίος είπε πως υπάρχει η σκέψη για επαναδρομολόγησή τους, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι δεδομένο ακόμη.

Το πρώτο βήμα θα έχει να κάνει με την ανάθεση της απαιτούμενης επισκευής και συντήρησης των σταθμών, ώστε τα ποδήλατα να ξαναβγούν στον δρόμο… Βασική προϋπόθεση… να τα σεβαστούν και να τα αγαπήσουν οι πολίτες…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr