background img
banner
banner

Συνάντηση Χριστίνας Αλεξοπούλου με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε προχθές η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον οποίο παρέδωσε τις προτάσεις της για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Η κ.Αλεξοπούλου ανέφερε την ανάγκη επέκτασης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην ορεινή Αχαΐα, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις περιοχές αυτές (τηλεϊατρική, τηλεκπαίδευση), την τουριστική ανάπτυξή τους και την αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων μέσω της τηλεργασίας.

Για την κινητή τηλεφωνία τόνισε πως οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 έχουν βελτιώσει αισθητά την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, η επέκταση του δικτύου 5Gθα συμπληρώσει τις υποδομές της κινητής τηλεφωνίας ώστε οι «Έξυπνες Εφαρμογές» να αναπτυχθούν γρήγορα. Ειδικότερα η Πάτρα μπορεί να είναι το ιδανικό casestudyγια τις «Έξυπνες Πόλεις», εάν φυσικά η Δημοτική Αρχή εγκαταλείψει τις αγκυλώσεις της.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι βασικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής και επισήμανε την εξειδίκευση των προτάσεων της κ. Αλεξοπούλου. Αναφορικά με τις ευρυζωνικές συνδέσεις ανέφερε, πως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, για την παροχή των υψηλών ταχυτήτων πρόσβασης που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες εργασίας και επικοινωνίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΣΤΙΓΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr