background img
banner
banner

Μήλον της Έριδος το κατάστημα

Ο «ΦΑΡΟΣ» ΘΑ… ΞΑΝΑΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ύστερα από μια «σιγή» έξι χρόνων περίπου, το ιστορικό κτίριο «Φάρος» στην παραλία Αιγίου φαίνεται πως… ξανανάβει τα φώτα του. Στην τελευταία συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας αποφάσισε τη διενέργεια δημοπρασίας για την παραχώρησή του προς εκμίσθωση με σκοπό να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του, είναι έντονο!

Στην κυριότητα του Δ.Λ.Τ.Α. και με δικαστική απόφαση

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε την έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου από τη στιγμή που πλέον είναι ξεκάθαρο ότι του ανήκει. Κι αυτό γιατί υπήρξε μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δ.Λ.Τ.Α. και της ΓΑΙΑΟΣΕ την οποία και κέρδισε το όργανο του δήμου, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του. Να σημειωθεί ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες το κτίριο παραμένει εγκαταλελειμμένο, υποβαθμίζοντας το σημείο που λόγω και της ανάπλασης προσελκύει πλήθος κόσμου κυρίως για βάδισμα.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση για την εκμίσθωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Ανοίγει έτσι ο δρόμος, το ιστορικό κτίριο που είναι ένα «κόσμημα» στο λιμάνι του Αιγίου, που στο παρελθόν έχει «λάμψει» με τις καλύτερες… αναμνήσεις για πολλές γενιές, να επαναλειτουργήσει. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να αποτελέσει… μήλον της Έριδος με το μηνιαίο μίσθωμα να ξεκινά από το 500 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν την τελευταία φορά που λειτούργησε.

Από το ‘’καφενείο της Αργυρώς΄΄ στον ‘’Φάρο’’

Ήταν τον φθινόπωρο του 2014 όταν το ιστορικό κτίριο ήταν σε λειτουργία τελευταία φορά. Τότε, ήταν μισθωμένο με ανάλογο διαγωνισμό από τον γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, που το διατήρησε συνολικά επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2014. Έκτοτε κλείνει, αφήνοντας πίσω του… δεκάδες όμορφες αναμνήσεις σε πολύ κόσμο, αφού ήταν ένας χώρος που γέμιζε ζωή αυτό το κομμάτι της παραλιακής ζώνης.

Κάποιοι «παλιότεροι» ηλικιακά Αιγιαλείς, σίγουρα θα θυμούνται τον «Φάρο» να λειτουργεί ως πιτσαρία – σνακ μπαρ, μισθωμένο τότε από τον γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Καρβέλα, ο οποίος το λειτούργησε αρκετά χρόνια πριν το «παραδώσει» στον Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και συνεργάτες του.

Πρόκειται για ένα κτίσμα 90 τετραγωνικών μέτρων, υπολογιζόμενου του συνολικού ωφέλιμου εσωτερικού του χώρου. Η δημοπράτηση που επίκειται, τείνει να δώσει άλλη πνοή και άλλη «αίγλη» στο λιμάνι. Ίσως θα θυμίσει μάλιστα κάτι από τα παλιά… καθώς στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάστηκε επί σειρά ετών το ξακουστό «Καφενείο της Αργυρώς». Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ίσως να το θυμούνται. Άλλωστε, δεν απέχει πολύ από το κομβικό σημείο που ενέπνευσε και τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο… Το «Καφενείο της Αργυρώς» άφησε εποχή σε άλλα χρόνια, καθώς πάει περίπου μια πεντηκονταετία που λειτουργούσε τότε ως κλασικό, παραδοσιακό καφενείο.

Η ιστορική τοποθεσία του καταστήματος και ο εκσυγχρονισμός της εποχής… έρχονται να «κουμπώσουν» τέλεια με την απόφαση παραχώρησης του χώρου, δίνοντας μια «ιστορικής σημασίας» απόφαση για την εκμίσθωσή του. Το λιμάνι «παίρνει» άλλη όψη, πιο φωτεινή…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr