background img
banner
banner

Τίμησαν τους μαχητές του ΕΛΑΣ και του Δ.Σ.Ε.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΝΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους μαχητές του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πάτρας και Αιγιάλειας, στην Κουνινά Αιγιαλείας.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο Θανάσης Χελάκης, μέλος του ΚΚΕ και ακολούθησε η ανάγνωση των ονομάτων των εκτελεσμένων αγωνιστών στην περιοχή. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πάτρας, Κική Λεβεντάκου, η οποία αναφέρθηκε στην ηρωική δράση του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην περιοχή και στους δεκάδες νεκρούς που μετρά η περιοχή την περίοδο 1941-1949.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος ξεκίνησε αναφερόμενος στους μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και την 100χρονη και πλέον πορεία του ΚΚΕ που εμπνέει και διδάσκει. Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και τη νέα οικονομική κρίση που δεν πρέπει να πληρώσει ξανά ο λαός, καλώντας τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, να συγκρουστούν με την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, και των άλλων αστικών κομμάτων.

Έκλεισε δε την ομιλία του, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ κάθε άλλο παρά ασφάλεια και ειρήνη μπορούν να εξασφαλίζουν για τους λαούς και πως μόνος δρόμος είναι η απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τους σχεδιασμούς και τις βαριές συνέπειές τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr