background img
banner
banner

Στηρίζουν το έργο οι επαγγελματίες ταξί

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ένας κλάδος που έχει επηρεαστεί άμεσα από το έργο της ανάπλασης είναι αυτός των ταξί. Ούτως ή άλλως όμως οι οδηγοί ταξί βρίσκονται σε μία εξαιρετικά δύσκολη καμπή, καθώς όλο αυτό το διάστημα… υπολειτουργούσαν εξαιτίας της μειωμένης κίνησης λόγω κορωνοϊού ενώ πλέον, εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα που αφορούν κέντρα διασκέδασης και καταστήματα, θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» του κλάδου τους…

Διά στόματος του προέδρου του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτη Αγγελόπουλου, οι αυτοκινητιστές της περιοχής τάσσονται υπέρ του έργου της ανάπλασης και γενικότερα υπέρ των αναπλάσεων, των μεγαλύτερων πεζοδρομίων και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

΄΄Διανύουμε το πιο φτωχό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή μας, οι επισκέπτες είναι λίγοι, ο κόσμος δεν μετακινείται, η έλευση του τρένου δεν μας έχει βοηθήσει στο παραμικρό, έρχονται τώρα και τα νέα μέτρα του κορωνοϊού που είναι βέβαιο ότι θα μας αποτελειώσουν. Το έργο της ανάπλασης, ναι μεν δυσκολεύει τις μετακινήσεις όμως τασσόμαστε υπέρ αυτού αφού θέλουμε να αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης. Επίσης, συμφωνούμε με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε Μητροπόλεως και Κλ. Οικονόμου, αρκεί βέβαια οι εσοχές να μην χρησιμοποιούντα από τους… ίδιους και ίδιους όπως συμβαίνει ως σήμερα΄΄, επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος προσθέτοντας: ΄΄Δεν είμαστε αρνητικοί ούτε στις πεζοδρομήσεις με βασική προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν εναλλακτικοί χώροι στάθμευσης. Γι’ αυτό θέση του Σωματείου μας είναι ότι πρέπει να καθιερωθεί ένα συμβολικό αντίτιμο στα δημοτικά πάρκινγκ ώστε να μην συμβαίνει αυτό που παρατηρείται σήμερα, όπου είναι κατειλημμένα μονίμως από κατοίκους από το πρωί ως το βράδυ. Μάλιστα σε κάποια σημεία τις θέσεις πάρκινγκ καταλαμβάνουν εγκαταλελειμμένα οχήματα χωρίς καν πινακίδες΄΄, επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, τονίζοντας πως όλα αυτά πρέπει να αποσυρθούν για να παρκάρει ο κόσμος.

Συνάντηση με τον δήμαρχο εντός της εβδομάδας

Ένα θέμα που απασχολεί τους οδηγούς ταξί σε συνάρτηση με την ανάπλαση, είναι οι πιάτσες των ταξί στις δύο πλατείες.
Για τη μεν Βάλφουρ επιθυμούν να παραμείνουν στη σημερινή θέση τους επί της ομώνυμης οδού για τη δε πλατεία Αγ. Λαύρας έχουν εκφράσει το αίτημα να μεταφερθούν επί της οδού Κλ. Οικονόμου στο πάνω μέρος της πλατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, ΄΄ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος αλλά και η τότε αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη είχαν διαφορετική άποψη για την πιάτσα της πλατείας, όμως εμείς έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση του νυν δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου και προεκλογικά αλλά και μετά σε συνάντηση που είχαμε μαζί του ότι η πιάτσα θα μεταφερθεί στο πάνω μέρος για να διευκολύνεται ο κόσμος. Εντός της εβδομάδας θα έχουμε μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Καλογερόπουλο και θα του θέσουμε το θέμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr