background img
banner
banner

Βγήκε το πρόστιμο για την έλλειψη ναυαγοσωστών

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

Ο δήμος Αιγιαλείας ακυρώνει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ναυαγοσωστών καθώς δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικό ενδιαφέρον, η σεζόν έφτασε στο τέλος της και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου, που είναι η αρμόδια αρχή, βεβαίωσε τα πρόστιμα που και φέτος βαραίνουν τον δήμο λόγω της ανύπαρκτης ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Φέτος, ο δήμος έπεσε στα… μαλακά, αφού του χρεώθηκε πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ εν αντιθέσει με πέρυσι που κλήθηκε να πληρώσει 146.000 για τους ίδιους λόγους. Βεβαίως, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, το οποιοδήποτε ποσό φαίνεται υψηλό για τον δήμο Αιγιαλείας. Ο λόγος που το ποσό είναι μικρότερο φέτος είναι γιατί μειώθηκε ο αριθμός των πολυσύχναστων παραλιών στις οποίες ο δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει ναυαγοσώστες και από δέκα έγιναν πέντε.

Το θέμα είναι τι θα γίνει την επόμενη θερινή σεζόν για την οποία ο δήμος πρέπει να προνοήσει ούτως ώστε να μην χρειαστεί για τέταρτη συνεχή χρονιά να πληρώνει πρόστιμα για τις ελλείψεις και κυρίως να προσφέρει την ασφάλεια που απαιτείται στους λουόμενους. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι του δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από του χρόνου τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται!

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο protionline.gr ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μιχάλης Κωστάκης, ΄΄με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 71/2020 οι επιτροπές για τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων παραλιών δεν θα συνεδριάζουν τον μήνα Μάρτιο αλλά εντός του μηνός Αυγούστου. Για φέτος λόγω των συνθηκών κι επειδή καθυστέρησε η δημοσίευση της απόφασης, οι επιτροπές καλούνται να συνεδριάσουν και να καθορίσουν τις πολυσύχναστες παραλίες μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020΄΄. Αναφορικά με τον… πολλαπλασιασμό των προστίμων, ο κ. Κωστάκης επισήμανε πως ΄΄στο εξής για κάθε παράβαση τέτοιου είδους επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά ναυαγοσώστη ενώ σε κάθε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr