background img
banner
banner

Θετική στον covid η αδελφή της 34χρονης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματισμένη και με… κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον covid η τοπική κοινωνία, καθώς όπως φαίνεται η περιοχή δεν γλίτωσε τελικά από τον ιό. Με τη μόνη διαφορά ότι η εξάπλωσή του, για την ώρα, δεν είναι τόσο μεγάλη όπως σε άλλες περιοχές. Ένα ακόμη άτομο προστέθηκε στη λίστα των κρουσμάτων, η οποία προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον της 34χρονης μητέρας που νοσηλεύεται στο Ρίο.

Η υγεία της γυναίκας πάντως, μητέρας δύο παιδιών -όπως ήδη έχει γίνει γνωστό-, μαθητών του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και ιδιωτικού παιδικού σταθμού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βαίνει καλώς, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Υπενθυμίζεται ότι παρότι τα παιδιά και ο σύζυγός της βγήκαν «καθαροί» στο τεστ για κορωνοϊό, δεν συνέβη το ίδιο με τους γονείς της και τη μητέρα του συζύγου της. Ωστόσο, το νεότερο είναι πως θετική στον κορωνοϊό βγήκε και η αδελφή της 34χρονης η οποία είναι ασυμπτωματική και εξετάστηκε για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της.

Με υπευθυνότητα ενημέρωσε τους πελάτες του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που εργάζεται

Μάλιστα, η γυναίκα εργάζεται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Αιγίου, ο ιδιοκτήτης του οποίου με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό το έκλεισε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε πως μέλος του προσωπικού του διαγνώσθηκε με covid-19, ενημερώνοντας τους πελάτες του ότι για προληπτικούς λόγους θα το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό και πως παρότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα, για λόγους ασφαλείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έτσι, το κατάστημα θα ανοίξει μετά την πλήρη μικροβιακή απολύμανση για covid-19 για να είναι και πάλι κοντά στον κόσμο με ασφάλεια και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.

Μέτρα από τον δήμο

Εν τω μεταξύ, σε επίπεδο δήμου Αιγιαλείας υπάρχει συντονισμός για τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Συγκεκριμένα, από τον δήμο ασκούν πιέσεις προς το υπουργείο για το θέμα των καθαριστριών των σχολείων, προσανατολίζονται στην ενεργοποίηση της Ομάδας που είχε συσταθεί με αφορμή το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα ενεργοποιηθούν και γιατροί εθελοντές.

Παράλληλα, ο δήμος Αιγιαλείας προμηθεύτηκε τεστ για την ανίχνευση αντισωμάτων για covid-19. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενέκρινε τη δαπάνη ύψους 7.420 ευρώ που θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό γι’ αυτό τον σκοπό για λόγους καθαρά προληπτικούς. Τα τεστ αφορούν τους εργαζόμενους του δήμου σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr