background img
banner
banner

Λιγότερες παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην Αιγιάλεια πάντως τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι μειούμενα σταδιακά, καθώς οι κάτοικοι δείχνουν συμμορφωμένοι κυρίως στην επιταγή χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.406) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 8 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 496 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 31 άτομα. 355 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Από αυτές, μόλις 15 αφορούν τη Δυτική Ελλάδα όταν π.χ. στη Θεσσαλονίκη οι παραβάσεις φτάνουν τις 54 και στην Αττική τις 46.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.511 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 11.501 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 10 των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr