background img
banner
banner

Την ερχόμενη Πέμπτη η δημοπρασία για τον «Φάρο»

ΑΞΙΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Για την προσεχή Πέμπτη ορίστηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας η πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ακινήτου που έφερε το όνομα «Φάρος» στην χερσαία ζώνη του λιμένα Αιγίου. Η αξιοποίησή του αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω τον χώρο δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παραλιακής ζώνης.

Το κτίριο έχει εμβαδόν 113,40 τ.μ., και ο περιβάλλων χώρος του, εμβαδόν 406,00 τ.μ. που βρίσκονται εντός των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αιγίου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να λειτουργήσουν, μετά την λήψη των προβλεπόμενων αδειών, αποκλειστικά ως Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, απαγορευμένης ρητά της λειτουργίας του ως κέντρο διασκέδασης για αποφυγή όχλησης κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, σε όλη την διάρκεια της χρήσης του, απαγορευμένης κάθε μετατροπής του χωρίς έγγραφη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Αιγιαλείας.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η χρήση προσωρινών κατασκευών, στεγάστρων, τεντών, παραπετασμάτων ή πλαισίων στον περιβάλλοντα χώρο μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσία Δόμησης Αιγιαλείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους προσθήκη, επέμβαση κ.λπ. (πάντα ύστερα από έγκριση από τις αρμόδιες αρχές κατά τα ανωτέρω), όλα τα έξοδα θα επιβαρύνουν το μισθωτή καθώς και οι εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ κ.λπ.

Σε περίπτωση που ο αναδειχθείς πλειοδότης θελήσει να προβεί σε οποιαδήποτε επισκευή ή ανακαίνιση του μισθίου, τα έξοδα θα βαρύνουν τον ίδιο, ο δε χρόνος επισκευής θα θεωρηθεί ως χρόνος μίσθωσης.

Για έξι χρόνια με δικαίωμα παράτασης

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε έξι χρόνια με δικαίωμα παράτασης για τρία χρόνια. Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (μηνιαίου μισθώματος) ορίζεται στο ποσό των 500 ευρώ. Μιλώντας στο protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος αναφέρθηκε στην θετική έκβαση, επισημαίνοντας: ΄΄Πράγματι, ήρθε η ώρα της αξιοποίησης του χώρου αυτού που κακώς έχει καθυστερήσει, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την παραλιακή ζώνη. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ότι ο ξεχασμένος «Φάρος» θα ξαναγίνει στολίδι για την παραλία μας΄΄.

Η δικαστική διαμάχη με την ΓΑΙΑ ΟΣΕ

Σημειώνεται ότι η μη χρήση του χώρου τα προηγούμενα χρόνια σχετίζεται με την διεκδίκηση της κυριότητάς του από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. Με απόφαση όμως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε η ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί ότι το κτίριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του στην παλαιά προβλήτα Αιγίου, ανήκει στην αποκλειστική κυριότητά της. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Δ.Λ.Τ.Α., ότι ο χώρος αποτελεί δημόσιο κτήμα του οποίου τη διαχείριση έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Κατά της άνω απόφασης η ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. άσκησε έφεση στις 20-01-2020, τη συζήτηση της οποίας δεν προσδιόρισε. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας έχει δώσει εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο να προβεί στον προσδιορισμό της συζήτησης, της από 20-01-2020 έφεσης που άσκησε η ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. Επειδή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει έννομο συμφέρον από την εκμίσθωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου του, προχωρά στη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του εν λόγω κτιρίου, ενέργεια που στηρίζεται νομικά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση που να αναστέλλει οποιαδήποτε διαδικασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr