background img
banner
banner

Ανεβάζουν… ρυθμούς στις εργασίες του Δικαστικού Μεγάρου

ΑΛΛΑΞΕ ΕΙΚΟΝΑ Ο «ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ»

Εμφανής είναι η διαφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου ένα χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των φθορών. Το πιο σημαντικό για τους ανθρώπους που εργάζονται ή βρίσκονται καθημερινά στον «Ναό της Θέμιδος» στο Αίγιο, είναι ότι μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν, το κτίριο «δοκιμάστηκε» και παρουσιάζει στεγανότητα, εν αντιθέσει με την εικόνα του από την αρχή λειτουργίας του, που κάθε φορά που έβρεχε γινόταν λίμνη…

Μετά από μεγάλο και πολυετή αγώνα δικαστικών λειτουργών και Δικηγορικού Συλλόγου, οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, διαμορφώνοντας πλέον ένα σύγχρονο κτίριο, αντάξιο του θεσμικού του ρόλου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο επρόκειτο να παραδοθεί σε 285 μέρες από την έναρξη των εργασιών ωστόσο λόγω κάποιων εμποδίων που προέκυψαν δόθηκε παράταση. Η ουσία είναι όμως ότι οι ρυθμοί των εργασιών έχουν ενταθεί.

Καμία διαρροή μετά τις μονώσεις

Όπως ενημέρωσε το protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την έγκριση του κονδυλίου ώστε να εκτελεστεί το έργο, ΄΄έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% οι εργασίες για τη μόνωση του κτιρίου. Έτσι επιτυγχάνεται η στεγανότητα στην οποία υστερούσε το κτίριο, χρόνια τώρα. Μάλιστα, στις πρόσφατες βροχοπτώσεις αναμέναμε με αγωνία να δούμε τη «συμπεριφορά» του κτιρίου και όπως φαίνεται οι εργασίες πέτυχαν στο 100% καθώς δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα΄΄.

Σε είκοσι μέρες τελειώνουν τα παράθυρα

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών, ο κ. Μπέσκος έκανε γνωστό ότι έχουν τοποθετηθεί τα νέα κουφώματα αλουμινίου και αρκετά από τα παράθυρα, αντικαθιστώντας τα παλιά σιδερένια που είχαν σκουριάσει και είχαν τεράστιες απώλειες. Συνολικά τα παράθυρα και οι πόρτες ανέρχονται σε 80. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα έχει τελειώσει η τοποθέτηση των παραθύρων. Από εκεί και πέρα, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν στο εσωτερικό του κτιρίου ελαιοχρωματισμοί και θα τοποθετηθούν νέες γυψοσανίδες.

Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου

Για το τέλος, τα συνεργεία αφήνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου όπου θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα γίνουν νέες φυτεύσεις με παρτέρια και λουλούδια που θα αναβαθμίσουν την εξωτερική εικόνα του Μεγάρου η όψη του οποίου σταδιακά, αλλάζει ριζικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο κόστος του έργου θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr