background img
banner
banner

Με Δοξολογίες και κατάθεση στεφάνων το Αίγιο θα τιμήσει την 28η Οκτωβρίου

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η ιστορική επέτειος της «28ηςΟκτωβρίου 1940» θα γιορταστεί με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα στον δήμο Αιγιαλείας. Παρότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που κοινοποιήθηκε στον δήμο, θα τελεστούν Δοξολογίες και θα γίνει κανονικά η κατάθεση στεφάνων, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στο Μνημείο Ηρώων, με την τήρηση βέβαια των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, τονίζονται τα εξής: ΄΄Η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές ήρωες της Εποποιίας του 1940. Οι φετινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τέλεση Δοξολογιών, που θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, καθώς και καταθέσεις στεφάνων, που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων  ια λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων΄΄.

Στην πόλη του Αιγίου θα πραγματοποιηθούν  οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ηςκαι 28ηςΟκτωβρίου. Ομιλίες στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λπ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ώρα 10:30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αιγίου «Κοίμησης της Θεοτόκου (Φανερωμένης) και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Ιωάννα Γκιώνη. Στη συνέχεια μετάβαση του Ιερού Κλήρου και Δημοτικής Αρχής, στο Μνημείο Ηρώων (πλατεία Υψηλών Αλωνίων) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο και τις αρχές της πόλης και εκπρόσωπο των Σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπ/σης Αιγίου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Πέρας εκδηλώσεων.

Τελετάρχες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Αιγίου έχουν οριστεί οι Ανδρέας Θανασούλιας, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 10ουΔημοτικού Σχολείου Αιγίου και η Μαρία Θεοφανοπούλου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  του 2ου Γεν. Λυκείου Αιγίου. Τελετάρχες του Δήμου Αιγιαλείας έχουν οριστεί η Κων/να Μουγκάση, Πρ/νηΤμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος και Αγλαΐα Σαλαμούρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr