background img
banner
banner

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ: Ο COVID δεν σταματά τη δημιουργία και την φαντασία στο σχολείο!

Η τοιχογραφία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και στο 2ο Νηπιαγωγείο με τίτλο «Ο Βυθός» ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το σχολείο, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τους καλλιτέχνες Τhink, Yiakou, Born, μέλη της ομάδας «Αστικές Συνέργειες», με την επιμέλεια των οποίων συντελέστηκε η παρέμβαση στην άχρωμη μάντρα του σχολείου.

Η ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει ένα θέμα πολύχρωμο, χαρούμενο αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικό ώστε να εξάψει την περιέργεια και το ενδιαφέρον των παιδιών για τη θάλασσα, τη ζωγραφική και την τέχνη. Έχει πραγματοποιήσει ήδη σειρά έργων σε σχολεία της Αττικής και σε άλλες επιφάνειες (ΚΑΦΑΟ, κάδους, κλπ) σε συνεργασία με Δήμους στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, και έχει σαν στόχο να μεταμορφώσει εικαστικά το αστικό τοπίο μέσα από ζωγραφικά έργα σε τοίχους αλλά και τη διοργάνωση δράσεων όπως φεστιβάλ και εκθέσεις.

Ο COVID δεν σταματά τη δημιουργία και την φαντασία στο σχολείο! Η ομορφιά της Τέχνης  δεν σώζει τον κόσμο, μπορεί όμως να τον κάνει καλύτερο. Αυτό το μήνυμα πέρασε στα παιδιά αντικρίζοντας το πολύχρωμο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.  Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας από τα σχολεία!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr