background img
banner
banner

Επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας Αλυκής από τα ξύλα που ξεβγάζει η θάλασσα

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ο πρώτος χειμώνας που η παραλία Αλυκής δεν θα είναι γεμάτη από ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα θα είναι αυτός που… καταφθάνει σε λίγες μέρες. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης έλαβε μία αξιόλογη πρωτοβουλία, αποφασίζοντας να προχωρά σε καθαρισμό της παραλίας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις ημέρες της καραντίνας η δημοφιλής παραλία του Αιγίου αποτέλεσε πεδίο εξορμήσεων και χρησιμοποιείται για πεζοπορία, ποδηλασία και τρέξιμο από δεκάδες πολίτες καθημερινά. Για να μην αναφερθεί κανείς στους χειμερινούς κολυμβητές που συνεχίζουν… απτόητοι. Όλα τα χρόνια για τους μεν η εικόνα για τους δε η ακτή που κάθονταν πριν και μετά το μπάνιο τους, ήταν γεμάτη από ξύλα και άχρηστα υλικά που ξέβραζε η θάλασσα με κάθε έντονο κυματισμό που κατέληγε στην ακτή. Έτσι η πολυσύχναστη παραλία του καλοκαιριού παρουσίαζε μία εικόνα απόμακρη και μη καθαρή.

Ακόμη και τώρα τα φθινοπωρινά κύματα έχουν γεμίσει την ακτή φορτίζοντας το έργο που ανέλαβε ο κ. Γκιώνης. Όπως ο ίδιος μετέφερε στo protionline.gr, ΄΄με χρήματα από την παγία προκαταβολή που λαμβάνουμε για την Κοινότητα Αιγίου, αποφασίσαμε να αναθέσουμε σε εργάτη σε τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέπουν, να συγκεντρώνει τα ξύλα ανά διαστήματα και να τα καίει. Έτσι η παραλία θα διατηρείται καθαρή και τον χειμώνα αλλά και τους μήνες της άνοιξης που παρατηρείται έντονα αυτό το φαινόμενο΄΄.

Ξεκίνησαν από τον Ι.Ν.Ο.Α. και θα φτάνουν ως το τέρμα

Να σημειωθεί ότι η πρώτη «επιχείρηση καθαρισμού» έγινε χθες ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες. ΄΄Έχουμε λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, ενημερώσαμε τις αρμόδιες Αρχές και ξεκίνησαμε δίπλα από τη μαρίνα του Ι.Ν.Ο.Α. εκεί όπου κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν μπάνιο. Συνεχίζουμε ενώ θα φτάσουμε μέχρι και το τέρμα της Αλυκής. Η Κοινότητα Αιγίου μεριμνά για την παραλία της πόλης την οποία θέλουμε καθαρή και φιλόξενη όλες τις εποχές του χρόνου΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιώνης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr