background img
banner
banner

Οι εκπαιδευτικοί… γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές

ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Με αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της περιοχής διεξήχθησαν την Κυριακή οι ηλεκτρονικές εκλογές που διενήργησε για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή στην Αχαΐα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ξεπέρασε το 3,6%, ενώ και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην πλειοψηφία τους… γύρισαν την πλάτη στη διαδικασία αφού ψήφισε μόλις το 4,93%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας συντασσόμενο με την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς όλων των Ειδικοτήτων που υπηρετούν στα σχολεία της Αιγιάλειας να απέχουν από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των Αιρετών Εκπροσώπων του κλάδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καταδείκνυε: Την αδιαλλαξία του Υπουργείου και την άρνηση για διάλογο, ώστε να βρεθεί λύση σε χρόνο που να επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών με σεβασμό στο αδιάβλητο της διαδικασίας. Τον ευτελισμό του θεσμού του Αιρετού, που επιχειρεί η κυρία Υπουργός κάνοντας την αρχή με τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Την προσπάθεια διενέργειας εκλογών σε χρόνο εκτός των εργασιακών υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών. Τον πολιτικό εκβιασμό των συναδέλφων για συμμετοχή σε μία διαδικασία που είναι ήδη άκυρη και η οποία εκτός των εκλογών των Πανεπιστημιακών, δεν έχει τύχει αποδοχής και εφαρμογής σε κανέναν άλλο κλάδο του Δημοσίου.

΄΄Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Απείχαμε, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία. Νομιμοποίηση που δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση αφού δεν θα αναγνωριστεί από τον κλάδο το νόθο εκλογικό αποτέλεσμα΄΄, επισήμανε στo protionlne.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr