background img
banner
banner

Σταμπωτό δάπεδο με αναπτυξιακή κατεύθυνση!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Τη συμπλήρωση του παζλ απαράμιλλης ομορφιάς της κοινότητας Πλατάνου αποτελεί το έργο διαμόρφωσης δαπέδου σε κεντρικούς δρόμους που μαζί με την αναπλασμένη πλατεία και τις παρακείμενες οδούς, καθιστούν το χωριό ως ένα από τα πιο όμορφα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επρόκειτο για μία ιδέα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργου Ντίνου που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο Ανδρέα Ρεκούτη και εκτέλεσε ο δήμος μέσω εργολαβίας, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Μάλιστα, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών, στο σημείο πραγματοποίησαν επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα τόσο ο κ. Ντίνος όσο και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, που ξεναγήθηκαν από τον κ. Ρεκούτη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι.

Η σκέψη του Γ. Ντίνου που υιοθετήθηκε

Να σημειωθεί ότι η πρόταση είχε γίνει από τον κ. Ντίνο επί δημαρχίας Θανάση Παναγόπουλου όταν δεν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχε δρομολογηθεί, με το έργο να εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018. Όπως αναφέρει στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας, ΄΄μετά τα εγκαίνια του μεγάλου έργου της ανάπλασης της πλατείας μας, ο κ. Ντίνος είχε καταθέσει αυτή την πρόταση, δεδομένου ότι υπήρχε ένα «στολίδι», όμως ο κεντρικός δρόμος παρέμενε σε κακή κατάσταση με το οδόστρωμα να παρουσιάζει προβλήματα με μπαλώματα από τη στιγμή που είχε σκαφτεί για οπτικές ίνες και οι τομές είχαν κλειστεί πρόχειρα. Μάλιστα, έπεφταν μία πίσσα μία τσιμέντο χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα. Η σκέψη ήταν να μπει σταμπωτός τάπητας το κόστος του οποίου δεν ήταν πολύ μεγαλύτερο από μία ασφαλτόστρωση. Η πρόταση υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή Παναγόπουλου και το έργο ανατέθηκε σε εργολάβο, ενώ πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να το έχουμε ολοκληρωμένο΄΄.

Τονίζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας

Ουσιαστικά, το έργο συνδέει την ανάπλαση με το υπόλοιπο χωριό με τρόπο που συνάδει αισθητικά τονίζοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας αλλά και λειτουργικά, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος, ΄΄φτιάχθηκαν 1.100 τετραγωνικά μέτρα σταμπωτού δαπέδου, σε μήκος 240 μέτρων και πλάτος 4 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και έρχεται να αναβαθμίσει κι άλλο το χωριό μας΄΄. ΄΄Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Ντίνο, τον δήμαρχο για το προσωπικό ενδιαφέρον, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, την κ. Σταυροπούλου και γενικά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για τον τόπο μας΄΄, καταλήγει ο κ. Ρεκούτης.

Αναμφισβήτητα, μαζί με την ανάπλαση που προηγήθηκε, δίδεται τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον Πλάτανο, ενισχύοντας την οικονομική ζωή του τόπου μέσω βιώσιμης άνθισης, βελτίωσης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, αύξηση της επιφάνειας πρασίνου, καθώς και εμπλουτισμό του υφιστάμενου, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr