background img
banner
banner

«Τέλος εποχής» για την πλατεία Αγίας Λαύρας

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Εργοτάξιο θύμιζε χθες το κέντρο του Αιγίου. Από τη μία τα έργα των οπτικών ινών που έχουν… ζώσει τους κεντρικούς δρόμους, από την άλλη εργασίες που αναμένονταν εδώ και χρόνια και δρομολογούνται, έρχονταν να θυμίσουν, σε όσους κυκλοφορούσαν, ότι σε αυτή την πόλη κάτι αλλάζει. Την ίδια στιγμή, περίεργα συναισθήματα προκάλεσε το «ξήλωμα» της πλατείας Αγ. Λαύρας που σύντομα θα αποκτήσει νέα μορφή…

Τα έργα του ΟΤΕ «ξεπροβάλλουν» σε κάθε δρόμο του κέντρου χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα ωστόσο οι τομές αποκαθίστανται σχετικά γρήγορα. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι λόγω των μέτρων του lockdown έχει μειωθεί η κυκλοφορία οχημάτων, μάλλον εκτελούνται την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Γκρεμίζεται ο ανενεργός αγωγός του Σελινούντα

Ένα έργο που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια, παρότι είχε ζητηθεί επανειλημμένως από περίοικους και περαστικούς είναι το γκρέμισμα του αγωγού του Σελινούντα, δίπλα ακριβώς στη μάντρα του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης που παρέμενε ανενεργός και δεν εξυπηρετούσε σε κάτι. Παρόλα αυτά κανείς δεν είχε μεριμνήσει ως τώρα να… φύγει, παρά το γεγονός ότι, ειδικά στην οδό Ανδρονοπούλου, στένευε τραγικά τον δρόμο, δημιουργώντας κινδύνους για τους πεζούς αλλά και προβλήματα στα αυτοκίνητα, ειδικά σε αυτά που προσπαθούσαν να εξέλθουν στην οδό από την πολύ στενή Υψηλάντου.

Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄υπήρχε πρόβλεψη για το έργο αφού γνωρίζαμε πως πρέπει να υλοποιηθεί για να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια πεζοί και αυτοκίνητα και ιδίως από τη στιγμή που το αυλάκι ήταν ανενεργό για πολλά χρόνια. Γι’ αυτό και το έργο εντάχθηκε στην εργολαβία που εκτελούμε με μικρά τεχνικά έργα και μπήκε σε εφαρμογή χθες΄΄. Συγκεκριμένα, χθες το έργο ξεκίνησε από το πεζοδρόμιο της Δεσποτοπούλων και το αυλάκι που βρισκόταν κατά μήκος της μάντρας του ναού, ξηλώθηκε με τα συνεργεία να σπάζουν το τοιχίο που υπήρχε. ΄΄Σήμερα οι εργασίες θα επεκταθούν και στην Ανδρονοπούλου΄΄, είπε ο κ. Χριστόπουλος ενώ από τεχνικής άποψης, σημείωσε πως ΄΄όπως διαπιστώσαμε χθες το αυλάκι δεν ήταν χτισμένο πάνω στη μάντρα και δεν συνδεόταν η μία κατασκευή με την άλλη αφού η μάντρα είχε προηγηθεί. Άρα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτή και δεν θα χρειαστεί να αποκατασταθεί΄΄.

Θα μεταφυτευτούν  τα δέντρα της πλατείας

Εν τω μεταξύ, σε νέα εποχή εισέρχεται το κέντρο της πόλης και αυτό έγινε πιο ορατό χθες όπου ξεκίνησε να σκάβεται η πλατεία Αγίας Λαύρας από το κάνω μέρος της στην οδό Φωτήλα. Οι πλάκες που έχουν περπατηθεί όσο λίγες σε αυτή την πόλη, αρχίζουν να αφανίζονται, αν και με την κατάσταση έτσι όπως είχε διαμορφωθεί, πολύ δύσκολα περπατιούνταν… Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εντεταλμένου Συμβούλου του δήμου τις επόμενες ημέρες η πλατεία θα σκαφτεί σε όλο το μήκος και πλάτος της, ωστόσο έχουν τσιμεντοστρωθεί οι δρόμοι Γερμανού και Ζαΐμη εκεί όπου ήδη ξεκίνησε η μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων προκειμένου όταν ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων, να είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Να σημειωθεί ότι από την πλατεία ξεριζώθηκαν χθες αναγκαστικά τα πρώτα δέντρα τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, δεν θα καταστραφούν. ΄΄Τα δέντρα της πλατείας θα μεταφυτευτούν σε σημεία που θα μας υποδείξει το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, ήδη μας έχουν αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη να φυτευτούν κάποια στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Αιγίου εκεί όπου τα υπάρχοντα δέντρα έχουν ξεραθεί. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε την υπόδειξη των γεωπόνων του αρμόδιου Τμήματος΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr