background img
banner
banner

24 κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Συναντήσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του διαλόγου που έχει θέσει η Πρυτανική Αρχή ως θεμελιώδη άξονα της δημοκρατικής λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Ειδικότερα διαδοχικές συναντήσεις, επισκέψεις και συνεργασίες πραγματοποίησε ο Πρύτανης, με Βουλευτές, Δημάρχους, Φορείς και μέλη ΔΕΠ, τους οποίους ενημέρωσε για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών των οποίων η επίλυση ακόμη εκκρεμεί. Επ’ αυτών αντηλλάγησαν απόψεις και παράλληλα συζητήθηκαν αμφίπλευρα θέματα και πιθανές συνεργασίες και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε τον Πρύτανη στις 23 τρέχοντος μηνός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ο Πρύτανης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τα ζωτικής σημασίας αιτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπ. Παιδείας, αφορώντα στην αναγκαιότητα της άμεσης αύξησης νέων θέσεων μελών ΔΕΠ και της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός στις 27/10/20. Τον Πρύτανη επισκέφθηκαν, ο Βουλευτής Ηλείας και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, και Ιωάννης Λυμπέρης. Εν συνεχεία το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τις Πρυτανικές Αρχές σειρά θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο, όπως η υποστελέχωση, η μείωση του προϋπολογισμού και η φοιτητική μέριμνα.

Ακόμη, ο κ. Μπούρας πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στις πόλεις Μεσολόγγι και Αγρίνιο για ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση και τις ανάγκες των εν λόγω Τμημάτων. Τέλος, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Π. Δημόπουλος συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒ Ελλάδας.
Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών.

Κρούσματα COVID 19 στο Πανεπιστήμιο

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί Επιτροπή COVID19, η οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 24 άτομα εκ των οποίων 19 φοιτητές/τριες, 1 μέλος ΔΕΠ, 3 εργαζόμενοι και 1 εξωτερικός συνεργάτης (εργολάβος).

Επιπλέον έγινε ιχνηλάτηση σε όλες τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος και δόθηκαν οδηγίες για καραντίνα ή τεστ όπου κρίθηκε απαραίτητο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Έχει γίνει απολύμανση σε 12 περιπτώσεις σε χώρους του Πανεπιστημίου (περίπου 25 γραφεία, 5 αίθουσες/αμφιθέατρα διδασκαλίας και 12 εργαστήρια/εργαστηριακοί χώροι). Με χρήματα από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδίους πόρους του Πανεπιστημίου) έχουν μοιρασθεί 25.522 μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες και 3.848 απολυμαντικά 0.5lt. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, συνεργεία, εργολάβους, επισκέπτες κ.λ.π).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr