background img
banner
banner

Έμφαση στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από τον δήμο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ TH ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ…

Χόρτα, κλαδιά και μεγάλος αριθμό σιδερικών αποσύρθηκαν χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Τριαντείου στην περιοχή της Κουλούρας. Η ποσότητα άχρηστων αντικειμένων που είχαν συγκεντρωθεί – για άλλη μία φορά – ήταν πολύ μεγάλη και χρειάστηκε να επιστρατευτεί εκσκαφέας, φορτώνοντας υλικά και γεμίζοντας ασφυκτικά το φορτηγό του δήμου…

Ο καθαρισμός επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του οικισμού που ομολογουμένως παρουσιάζει άσχημη εικόνα καθώς σε πολλά σημεία και ιδίως εκεί όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κοντέινερ δημιουργείται εστία μόλυνσης.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ο καθαρισμός στους κοινόχρηστους χώρους του Τριαντείου δεν έγινε μόνο λόγω γιορτών αλλά πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, περιοδικά και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, επιχείρηση καθαρισμού με αυτό τον τρόπο, γίνεται σε πολλά σημεία του Αιγιάλειας που εντοπίζουμε πως υπάρχουν συσσωρευμένα ογκώδη απορριμμάτων και άχρηστα αντικείμενα γενικώς΄΄. Σε ό,τι αφορά τον οικισμό Τριαντείου, ανεξάρτητα από το πώς θα χειριστεί το θέμα η δημοτική αρχή σε σχέση και με τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί, είναι βέβαιο πως πρέπει να υπάρχει «γενναία» παρέμβαση ούτως ώστε να ευπρεπιστεί και να αποκατασταθεί.

Βγάζουν καναπέδες και στρώματα στο πεζοδρόμιο…

Επίσης, ο αντιδήμαρχος παρατήρησε πως γενικότερα τις τελευταίες ημέρες κυρίως, παρατηρεί πως κάποιοι δημότες έχουν αρχίσει και πάλι να βγάλουν ακόμη και στα πεζοδρόμια έπιπλα και άλλα βαριά αντικείμενα που δεν χρειάζονται, χωρίς καν να ειδοποιήσουν την υπηρεσία Καθαριότητας.

Κάτι ανάλογο συνέβη και επί της Βασ. Κωνσταντίνου στο ύψος του ΠΙΚΠΑ, εκεί όπου την Παρασκευή κάποιοι άφησαν δύο καναπέδες στο πεζοδρόμιο και επειδή δεν έγιναν άμεσα αντιληπτοί, «σηκώθηκαν» από τον δήμο δύο ημέρες μετά. ΄΄Η εικόνα αυτή είναι απαράδεκτη και δεν τιμά κανέναν μας΄΄, σχολίασε ο αντιδήμαρχος, επαναλαμβάνοντας πως εφαρμόζοντας τον Κανονισμό Καθαριότητας θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για όσους δεν συμμορφώνονται. ΄΄Υπήρξε μία περίοδος που είδαμε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις οχλήσεις μας όμως τώρα και πάλι κάποιοι συνεχίζουν να πετούν ό,τι βρίσκουν σε δρόμους και πεζοδρόμια, αμαυρώνοντας την εικόνα της περιοχής΄΄, σχολίασε.

Αυτή την περίοδο, λόγω και των εορτών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καραΐσκου, δίνεται έμφαση στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων που αποτελούν τη… βιτρίνα της πόλης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σημειώνοντας: ΄΄Δίνουμε βαρύτητα στους κοινόχρηστους χώρους προσπαθώντας κι εμείς να νοικοκυρέψουμε τα σημεία αυτά. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε να διατηρούνται καθαροί. Δεν είναι δυνατόν από τη μία να στολίζουμε σπίτι, δρόμους και πάρκα και από την άλλη να αφήνουμε στρώματα και καναπέδες στους δρόμους΄΄.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καθαριότητα των δρόμων στην οποία έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το μηχάνημα – σκούπα που αποκτήθηκε καθώς, όπως είπε, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γίνεται αποτελεσματική δουλειά.

Θα δοθεί βαρύτητα στις παρόχθιες περιοχές

Σε δεύτερη φάση, στόχος του αντιδημάρχου είναι να ασχοληθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τις παρόχθιες περιοχές ποταμών της Αιγιάλειας που παρουσιάζουν άσχημη εικόνα. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που επικρατεί στις όχθες κατά μήκος του Σελινούντα και μάλιστα όχι σε απομακρυσμένα σημεία, αλλά ακόμη και κοντά στη γέφυρα που συνδέει το Αίγιο με την ομώνυμη κοινότητα, εκεί που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων τα οποία εναπόθεσαν ασυνείδητοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr