background img
banner
banner

«Τα ξύλα της ακτής αποτελούν οργανικό υλικό και βασικό δομικό στοιχείο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ

Τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και τον βιότοπο της Αλυκής ο καθαρισμός της ακτής από τα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου με αφορμή την πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη που υλοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, με χρήματα από την παγία προκαταβολή ο πρόεδρος ανέθεσε την καύση των ξύλων που είχαν βγει στην ακτή ώστε να είναι καθαρή η παραλία για όσους απολαμβάνουν τη βόλτα τους και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτοί είναι περισσότεροι τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως έχει πει ξανά για περιβαλλοντικό λαϊκισμό, καταλογίζοντας ωστόσο, αυτή τη φορά, άγνοια, τονίζοντας: ΄΄Άλλο πράγμα το να καθαρίσεις την παραλία από τα σκουπίδια κι άλλο το να απομακρύνεις το οργανικό υλικό το οποίο αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της παραλίας. Χωρίς αυτό, η παραλία είναι ένας σωρός από χαλίκια και υφίσταται εύκολα διάβρωση. Για μία ακόμη φορά θα πρέπει να προστατέψουμε τον βιότοπο από τους καλοθελητές΄΄.

Πέρυσι πτηνά επώαζαν εκεί τα αυγά τους

Παράλληλα, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Εκεί μάλιστα, μέσα δηλαδή σε αυτό το οργανικό υλικό, πέρυσι το καλοκαίρι που έτυχε να μην έχει στεγνές θέσεις η λίμνη, τα νανογλάρονα και οι θαλασσοσφυρίχτες είχαν γεννήσει και επώαζαν τα αυγά τους΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Δυστυχώς όμως, από άγνοια οι περιπατητές, κολυμβητές και ακαμοψαράδες τα κατέστρεψαν όλα, χωρίς να τα βλέπουν άλλωστε εξαιτίας της τέλειας χρωματικής τους παραλλαγής΄΄.

Να σημειωθεί πάντως, ότι στις προθέσεις του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου ήταν ο κατ’ επανάληψη καθαρισμός της παραλίας από ξύλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρείται καθαρή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr