background img
banner
banner

Έδειξαν πολύ μικρή διασπορά του κορωνοϊού στην Αιγιάλεια

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ DRIVE THROUGH

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά ως προς την πολύ περιορισμένη διασπορά του covid-19 στην περιοχή, είναι τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε χθες το πρωί συνεργείο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας.

114 πολίτες υποβλήθηκαν οικειοθελώς σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test). Όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στον covid, πλην ενός.
Επρόκειτο για άνδρα ο οποίος όταν του γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα είπε πως τις τελευταίες ώρες είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα και υποψιαζόμενος ότι μπορεί να φέρει τον ιό, έσπευσε να εξεταστεί.

Ωστόσο αναλογικά, ο αριθμός του ενός κρούσματος είναι ελάχιστος, με το «114» να θεωρείται ασφαλές και αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον πληθυσμό της περιοχής, επιβεβαιώνοντας αυτούς που επιμένουν στο ότι η Αιγιάλεια κρατά… άμυνα στον κορωνοϊό, τόσο σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας όσο όμως και με την υπόλοιπη Αχαΐα.

Προληπτικοί και εντελώς δωρεάν οι έλεγχοι

Να σημειωθεί ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν προληπτικά, εντελώς δωρεάν και ήταν ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με τη μέθοδο του drive through.
Διενεργήθηκαν σε συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με την Τοπική Μονάδα Υγείας Αιγίου νοσηλεύτριες της οποίας μαζί με το συνεργείο του Οργανισμού με ειδικό εξοπλισμό, βρέθηκαν πριν τον κόμβο στην ανατολική είσοδο του Αιγίου, στο ύψος της γέφυρας του Σελινούντα.

Τα αυτοκίνητα των πολιτών σταματούσαν ακριβώς πριν το αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ εκεί όπου είχε στηθεί πάγκος για να τοποθετούνται τα δείγματα και οι επιβάτες που το επιθυμούσαν υποβάλλονταν σε rapid test μέσα από τα αυτοκίνητά τους χωρίς να χρειαστεί να βγουν, με τις νοσηλεύτριες να πηγαίνουν στα παράθυρα και να λαμβάνουν τα δείγματα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όπως ενημέρωσαν τo protionline.gr, ο χρόνος που χρειάζεται για να βγει το αποτέλεσμα είναι περίπου ένα τέταρτο και προκειμένου να μην καθυστερούν τους διερχόμενους που εξετάστηκαν, κρατούσαν τα στοιχεία τους και τους ειδοποιούσαν για το αποτέλεσμα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Η διαδικασία διήρκεσε από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι ενώ από το κλιμάκιο ελέγχου η ανταπόκριση του κόσμου κρίθηκε ιδιαιτέρως ικανοποιητική, γεγονός που αποδίδεται στην ανησυχία του κόσμου για τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αίτησης του δήμου Αιγιαλείας στον ΕΟΔΥ ενώ στο σημείο της δειγματοληψίας βρισκόταν τόσο κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας.

Για τα αποτελέσματα ενός τεστ αναμένεται επιβεβαίωση είπε ο δήμαρχος

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος είπε πως έχουν διενεργηθεί 200 πλέον τεστ μεταξύ των οποίων και σε δημοτικούς υπαλλήλους με επιβεβαιωμένο ένα κρούσμα και ένα σε αμφισβήτηση για το οποίο όπως είπε «αναμένουμε επιβεβαίωση», τονίζοντας πως τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την περιοχή.

Μειώνεται ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων στην Αχαΐα -14 χθες

Στα 14 έφτασαν χθες τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα, φανερώνοντας πως τα νούμερα βαίνουν μειούμενα. Αντιθέτως, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Αιτωλοακαρνανίας (28), ο αριθμός των κρουσμάτων συνολικά στη Δυτική Ελλάδα έφτασε τα 45.

Ο μήνας με τα περισσότερα  κρούσματα ο Νοέμβριος

Εν τω μεταξύ, με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από κάθε άλλο μήνα έκλεισε ο Νοέμβριος για την Αχαΐα. 757 άνθρωποι νόσησαν από τον ιό ενώ τα μισά από αυτά τα κρούσματα είναι ακόμη ενεργά.

Να σημειωθεί ότι οι πιο επιβαρυμένες μέρες ήταν για την Αχαΐα το 54, το 34 και τα 32 της 1ης Νοεμβρίου…

Στους 48 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.
Μέχρι χθες πάντως στα νοσοκομεία αναφοράς της Πάτρας νοσηλεύονταν 48 ασθενείς με covid.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού στη Δυτική Ελλάδα, νοσηλεύονται 16 ασθενείς στη μονάδα covid και 12 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς οι 7 έχουν διασωληνωθεί.

Στο Γενικό Nοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και έξι στην κλινική covid. Οι τέσσερις έχουν διασωληνωθεί και άλλοι δύο αποσωληνώθηκαν και παραμένουν προληπτικά στη ΜΕΘ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr