background img
banner
banner

Περιμένει το ‘’πράσινο’’ για το Κέντρο Υγείας Ακράτας

Η ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

To protionline.gr στα πλαίσια της αναζήτησης… ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, συνομίλησε με την Αικατερίνη Οικονομοπούλου η οποία εργάζεται στο Κ.Υ. Ακράτας και εκείνη… ¨άνοιξε τα χαρτιά της¨ και ανέφερε για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του, την εμβολιαστική της διαδικασία αλλά και το ¨αύριο¨ της… διασποράς.

«Τα νέα εμβόλια έχουν αποδεκτό προφίλ ασφάλειας»

Ερωτώμενη η Επιμελήτρια της Β’ Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας της Ακράτας, για το πόσο έχει επηρεάσει και ¨αλλάξει¨ τον κόσμο ο κορωνοϊός και βεβαίως πώς ένιωσε κατά την διαδικασία του εμβολιασμού της, τονίζει: «Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 είναι ένας νέος ιός που μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του έχει επηρεάσει δραματικά τις ζωές των ανθρώπων. Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας και της σοβαρής επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών, είτε υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου είτε όχι, ο αγώνας για την δημιουργία εμβολίου ήταν επιτακτικός και ζωτικός. Όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων υγειονομικών του Κ.Υ Ακράτας όπου εργάζομαι, έτσι και εγώ, έχω ήδη λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της ¨Pfizer¨ μέσα στον Ιανουάριο.

Οι κλινικές δοκιμές και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, δείχνουν ότι τα νέα εμβόλια που βρίσκονται σε τελική φάση έγκρισης ή έχουν πάρει ήδη έγκριση, έχουν αποδεκτό προφίλ ασφάλειας. Όπως όλα τα γνωστά εμβόλια που κυκλοφορούν, έτσι και τα νέα κατά του SARS-CoV-2 μπορεί να έχουν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι, έτσι και εγώ, βίωσα ένα τοπικό αίσθημα πόνου στο χέρι όπου χορηγήθηκε το εμβόλιο για περίπου 24 ώρες.

Ορισμένοι ανέφεραν και αίσθημα κόπωσης και πονοκέφαλο και ακόμα λιγότεροι μια πυρετική κίνηση από 37,2 °C έως και 38,1°C, διάρκειας μόνο λίγων ωρών» συμπληρώνει η Αικατερίνη Οικονομοπούλου.

«Η μάσκα και η κοινωνική απόσταση μειώνουν τη πιθανότητα έκθεσης στον SARS-CoV-2»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της στo protionline.gr η υγειονομικός, επισημαίνει: «Δεν θεωρώ ότι η προσέλευση στον εμβολιασμό είναι απλώς μια υπεύθυνη πράξη, αλλά καθήκον προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Το θεωρώ λειτούργημά ως ιατρός και απέναντι στους συνανθρώπους μου και ασθενείς μου, αφού υπηρετώ την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Για να σταματήσει μια πανδημία απαιτείται η χρήση όλων των εργαλείων που διαθέτουμε. Η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση μειώνουν τη πιθανότητα έκθεσης στον ιό SARS-CoV-2 ή και την μετάδοσή του, ως άλλες μεταλλάξεις. Τα εμβόλια συνεργάζονται με το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο προετοιμάζεται να καταπολεμήσει τον ιό εάν εκτεθούμε, όπως ακριβώς κάνουμε και με το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης. Οι νεότερες ηλικίες και όσοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πανδημία αφορά όλους μας.

Ο ιός έχει υψηλή μεταδοτικότητα, επιβαρύνει σοβαρά σε πολλές περιπτώσεις την υγεία των νοσούντων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών ακόμα και υγιών ατόμων.
Ο ιός δοκιμάζει τα συστήματα υγείας και δημιουργεί ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλον τον πλανήτη» καταλήγει να πει η ιατρός, η οποία είναι και αυτή… ¨ετοιμοπόλεμη¨ όσο και όλοι οι συνάδελφοι της στο Κ.Υ. όταν και αν δοθεί από το κράτος το ¨πράσινο φως¨ να ξεκινήσει και επίσημα τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό το Κέντρο Υγείας της Ακράτας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr