background img
banner
banner

Πεζοπορία στο δάσος της Άνω Ζήριας

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΝΩ ΖΗΡΙΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Άνω Ζήριας, την Κυριακή 20 Ιουνίου και ώρα 9π.μ. μας καλεί να συμμετέχουμε σε έναν ευχάριστο περίπατο στο πυκνό σε βλάστηση δάσος της Άνω Ζήριας γεμάτο πεύκα, κουμαριές, αλλά και αμπελώνες κι ελαιώνες στο χαμηλότερο υψόμετρο. Σημείο συγκέντρωσης κι εκκίνησης της πεζοπορικής διαδρομής ορίζεται το πατρικό σπίτι του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα στην Άνω Ζήρια όπου θα έχουμε φτάσει οδικώς.

Από εκεί θα περπατήσουν προς το Πηγαδάκι όπου θα εφοδιαστούν με νερό και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων καθώς και αυτό του Αγίου Αθανασίου. Από εκεί θα κατηφορίσουν το κατάφυτο μονοπάτι -με μόνιμη θέα τη θάλασσα-που οδηγεί στην Τραγάνη και περνώντας μέσα από τον Κεφαλόβρυσο με τα υπέροχα πλατάνια, θα κατευθυνθούν προς το χωριό όπου θα καταλήξουμε σε τοπική ταβέρνα για φαγητό. Η πορεία θα είναι εύκολη και προσιτή σε όλους και η διάρκειά της θα είναι περίπου 1,5 ώρα χωρίς τα διαλείμματα.

Απαιτούμενος εξοπλισμός: ορειβατικά (κατά προτίμηση) ή αθλητικά παπούτσια, μπατόν πεζοπορίας ή ξύλο, μπουκάλι νερό, καπέλο, αντιηλιακό, σακίδιο πλάτης. Απαραίτητη η καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα. Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητα!) και επικοινωνίας πριν την άφιξη σε περίπτωση κακοκαιρίας: 6937383417.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr