background img
banner
banner

Θλίψη και προβληματισμός για τις ανθρώπινες απώλειες στην Ανατ. Αιγιάλεια

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Μπορεί οι τελευταίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι να μην παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid, ωστόσο η διασπορά στην Ανατολική Αιγιάλεια το τελευταίο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα, εξαιτίας της πανδημίας, να φύγουν άνθρωποι από τη ζωή και μάλιστα σε νεότερη ηλικία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δ΄ στην κοινωνία. Σήμερα Δευτέρα 20/9 πάντως, τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα ήταν 56, αριθμός μικρός σε σύγκριση με κάποιες ημέρες πριν, αλλά διόλου αμελητέος…

Κανένας θετικός στη βεβαρημένη Αιγείρα

Στην Αιγείρα, όπου υπήρξε διασπορά τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος του πληθυσμού με rapid tests και δεν βρέθηκε κανένα θετικό! Στον έλεγχο προσήλθαν 139 άτομα. Επίσης, την Κυριακή 19/9 διεξήχθησαν έλεγχοι rapid στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Πραγματοποιήθηκαν 126 rapid tests και βρέθηκε ένα θετικό που χρήζει επανελέγχου.

Rapid tests στο Διακοπτό την Τρίτη

Εν τω μεταξύ, με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο κτίριο του ΟΣΕ στο Διακοπτό (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στοχεύουν στον εντοπισμό των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοιό και δεν φέρουν συμπτώματα, ενώ διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ με rapid tests.

Παρέμβαση Ι.Σ.Α. και Φ.Σ.Α. στον ΕΟΔΥ για τη διασπορά στην Ανατ. Αιγιάλεια

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων covid-19 στην Ανατολική Αιγιάλεια, Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητούν από τον ΕΟΔΥ να επιληφθεί της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν: ΄΄Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, στην Ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα στους τέως Καποδιστριακούς Δήμους Αιγείρας και Ακράτας. Θρηνούμε την απώλεια 5 συμπολιτών μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο και δυστυχώς προβλέπεται σύντομα ο αριθμός να αυξηθεί, αν κρίνουμε από τον αριθμό των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα της κατάστασης και να θεωρήσετε δεδομένη την στήριξη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού κόσμου της Ανατολικής Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr