background img
banner
banner

Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν πύκνωση Ιερών Ακολουθιών

ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΘΕ 1η ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Την απόφαση πύκνωσης των Ιερών Ακολουθιών στις ενορίες της ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο να καλεί ταυτόχρονα τους πιστούς να συμμετέχουν ενεργά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους, η τοπική μας Εκκλησία, στοχεύουσα πάντοτε στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του λαού μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, και σε μία προσπάθεια να επαυξήσει την προσευχητική μας διάθεση με σκοπό την εκζήτηση του ελέους και της χάριτος του Θεού στη ζωή μας, πυκνώνει τις εβδομαδιαίες λατρευτικές συναντήσεις με την καθιέρωση σε κάθε ενορία της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας των παρακάτω Ιερών Ακολουθιών: α. Μία ημέρα την εβδομάδα θα τελείται το Ιερό Μυστήριό του Ευχελαίου και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λουκά.

Για την ημέρα και την ώρα τελέσεώς τους μπορείτε να ενημερωθείτε από την ενορία σας. β. Κάθε πρώτη του μηνός στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θά τελείται η Ακολουθία του Αγιασμού΄΄.

Και καταλήγει ο τοπικός Ποιμενάρχης: ΄΄Πατρικά, λοιπόν, σας προτρέπω να αξιοποιήσετε όλοι τις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες δια της προσελεύσεως και ενεργού συμμετοχής σας σε αυτές, αφού αποτελούν πηγή αγιασμού, παρηγορίας, ανακουφίσεως, παρακλήσεως αλλά και προετοιμασίας μας δια τη συμμετοχή μας τόσο στο Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως, καθώς μας δίνουν το έναυσμα να κάνουμε μία βαθύτερη ενδοσκόπηση στα μύχια της καρδιάς μας, να ανακαλύψουμε την αμαρτωλότητα και αναξιότητά μας και να εκζητήσουμε το έλεος και την χάρη του Θεού, όσο και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, της κοινωνίας και της μετοχής μας στο Σώμα του Χριστού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr