background img
banner
banner

Κλειστό μέχρι να αποφανθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου…

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αμετακίνητος στην απόφαση της μη χρήσης του κεντρικού κτιρίου παραγωγής των ΕΑΣ Αιγίου παρουσιάστηκε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κωστόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο, θέτοντας ως πρωτεύον το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός απέναντι στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζοντας πως το κτίριο επ’ ουδενί σχετίζεται με τις εργασιακές σχέσεις…
Ουσιαστικά, έδωσε απάντηση στις φήμες που ήθελαν τη διοίκηση της εταιρείας να «στέκεται» τώρα στο πρόβλημα του κτιρίου ως πρόφαση για την απομάκρυνση των «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους, για τους οποίους ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί για πόσο ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Σαζακλής: ’’ Το σωματείο παρακολουθεί στενά’’

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου Γιώργος Σαζακλής, ερωτηθείς για τη χθεσινή επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου στο τοπικό εργοστάσιο, ΄΄ο κ. Κωστόπουλος μας διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, ωστόσο θα απασχολούνται στα υπόλοιπα κτίρια του εργοστασίου όπως και οι συμβασιούχοι. Μας δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετατάξεων, ή εθελούσιας εξόδου ή οποιασδήποτε κινητικότητας για τους εργαζόμενους και μας ξεκαθάρισε πως το κτίριο είναι κάτι το διαφορετικό από τις εργασιακές σχέσεις΄΄. ΄΄Σαν σωματείο θα είμαστε στις επάλξεις, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για την ταχύτερη λύση του θέματος. Δεν επαναπαυόμαστε εξ ολοκλήρου, παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και παρεμβαίνουμε΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ανάθεση άλλων αρμοδιοτήτων στους εργαζόμενους

Η εντολή του διευθύνοντος ήταν ρητή, με το κεντρικό κτίριο να σφραγίζεται από χθες ουσιαστικά, δεδομένης της τεχνικής έκθεσης του 2008 που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών για την ενίσχυση της στατικότητάς του.

Κάπως έτσι, στους εργαζόμενους θα ανατεθούν άλλες αρμοδιότητες δεδομένου ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη παραγωγή και η εκτέλεση της επόμενης παραγγελίας, δηλαδή των όπλων minimi, εκτιμάται ότι θα αρχίσει σε 8 μήνες ίσως κι αργότερα.

Ερωτηθείς ο κ. Κωστόπουλος για το πότε ενημερώθηκε για την κατάσταση του κτιρίου αλλά και την τεχνική έκθεση που τεκμηριώνει τις ανάγκες του, είπε πως πληροφορήθηκε εδώ και 15 με 20 ημέρες.

Αυτό που έγινε γνωστό ήταν πως κανείς δεν θα μπει στο «λαβωμένο» από τον σεισμό του 1995 κτίριο, μέχρι να αποφανθεί για τη στατική επάρκειά του η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Οι εθελούσιες των μηχανικών έβαζαν εμπόδια στην αποκατάσταση

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα προβλήματα του κτιρίου πάντα ήταν ένα «καυτό» θέμα για το τοπικό εργοστάσιο, που «αναζωπυρώθηκε» το 2014 όταν μετά τον σεισμό που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, επισκέφθηκε το εργοστάσιο αντιπροσωπεία μηχανικών της εταιρείας. Λίγο καιρό μετά ωστόσο ακολούθησε η εθελούσια έξοδος και οι μηχανικοί αποχώρησαν με το έργο να μένει μετέωρο. Στη συνέχεια με το θέμα ασχολήθηκε η Περιφέρεια για να την… προλάβει όμως η τροπολογία του 2017 που προέβλεπε πως για να επισκευαστούν δημόσια κτίρια πρέπει να υπάρχει στελεχωμένο γραφείο πολιτικών μηχανικών.

Στους εργαζόμενους πάντως και παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, παραμένει μία επιφύλαξη σχετικά με την οικονομική δυνατότητα της εταιρείας να πληρώνει εργαζόμενους τη στιγμή που δεν υπάρχει αντικείμενο παραγωγής και τα μηχανήματα της κεντρικής μονάδας παραμένουν σβηστά… Επιπλέον, αγωνιούν για το τι θα αποφανθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και κατά πόσο θα είναι εφικτή η κάλυψη του κόστους αποκατάστασης, δεδομένου ότι η τεχνική έκθεση του 2008 προέβλεπε 1 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr